Onafhankelijk & snel energie vergelijken

easyJet verkoopt energie voor spotprijs onder de naam easyEnergy

Laatst geupdate op 30 maart 2017
easyJet verkoopt energie voor spotprijs onder de naam easyEnergy

Luchtvaartbedrijf easyJet gaat in Nederland energie verkopen en zal dit gaan doen onder de naam easyEnergy. Consumenten met een slimme meter kunnen tegen actuele inkoopprijzen energie afnemen.

Energiemarkt transparanter en opschudden

easyEnergy wilt net zoals bij de vliegmaatschappij de markt opschudden. Met lage en eerlijke prijzen willen zij een nieuwe grote speler in de energiemarkt worden. Volgens easyEnergy is op dit moment de energiemarkt totaal intransparant. Door hoge welkomstkortingen en andere bonussen denken veel consumenten een goed energiecontract af te sluiten. Maar als je niet blijft overstappen, kom je bedrogen uit en betaal je jaarlijks vele honderden euro’s te veel. Aldus easyEnergy.

Slimme meter een belangrijk onderdeel van easyEnergy

Met inmiddels 3 miljoen slimme meters in Nederland is er veel meer mogelijk als een aantal jaar geleden. Door slimme meters is het mogelijk om het verbruik per uur uit te lezen. Hierdoor kunnen tarieven per uur verschillen waardoor consumenten bewust kunnen kiezen wanneer zij een bijvoorbeeld een was draaien. De gasprijzen zullen per dag gaan verschillen terwijl de stroomprijzen per uur gaan verschillen. Hiermee is easyEnergy de eerste energieleverancier welke hun energieprijzen direct aan de slimme meter koppelen.

easyEnergy voordelen en nadelen

easyEnergy komt met een totaal nieuw concept wat natuurlijk altijd te prijzen is. Daarbij is een nieuw concept en daarbij een nieuwe speler een nieuwe concurrent en dat is gezond voor de markt. Met inmiddels tientallen energieleveranciers komt succes niet zomaar aanzetten. easyEnergy beweert voor consumenten goedkoper uit te zijn en zeker voor degene welke niet jaarlijks willen overstappen. Toch willen wij graag de nodig voor- en nadelen op een rij zetten.

 

Onze experts schreven ook deze relevante berichten
Afgelopen zaterdag besteedde televisieprogramma Kassa aandacht aan de onveiligheid van zo een 13.000 slimme gasmeters. Volgens onderzoek kan door de korte schroefdraad de slimme gasmeter gas lekken. Het zal gaan om de slimme meter van Landis en Gyr G
Veel consumenten maken zich zorgen of hun slimme energiemeter wel betrouwbaar is. Sinds afgelopen maart kwam er veel aandacht in de  media dat slimme energiemeters onnauwkeurig zouden zijn. Hierbij verwezen ze naar een onderzoek van de Universiteit