Eneco is haar tweet grote concurrente achteraan gegaan en heeft een belang van 50% overgenomen in LichtBlick. Dit duitse bedrijf handelt in groen stroom en doet veel aan innovatie als het gaat om duurzame energie.
Essent werd in 2009 ingelijfd door het duitse RWE waarna Nuon door het Zweedse Vattenfall in handen viel. Essent kiest voor een andere weg en zorgt door deze overname verdere groei en blijft hierdoor gewoon in Nederlandse handen.
Op dit moment heeft LichtBlick zo een 645.000 klanten met een omzet van 670 miljoen. Dit is toch aanzienlijk kleiner als Eneco welke meer als 2 miljoen klanten beheert met een omzet van 3,2 miljard. Het is dan ook niet bekend wat Eneco precies heeft betaald voor de overnamen.
Met de overname staat verder groeien staat voorop
Door de overname hopen LichtBlick en Essent verder te groeien in Duitsland, Nederland en andere Europese landen. Door het verder uitbreiden van groene en digitale diensten hopen zij de energiemarkt verder op te schudden. Klanten zullen de aankomende jaren een steeds belangrijker rol gaan spelen en steeds meer invloed krijgen.
Waarom juist Lichtblick?
Lichtblick staat bekend om het aanbod op gebied van duurzame energie, maar ook om de ontwikkeling op het gebied van duurzame energie. Lichtblick gelooft in een toekomst waarbij consumenten zelf beschikken over thuisbatterijen waarbij zij zelf de energie opwekken. Bij schaarste zullen zij dan energie gebruiken van de “energieleverancier” en bij overvloed leveren aan de “energieleverancier”. Al deze klanten vormen samen een “Virtuele energiecentrale” welke allemaal draaien op de software van Lichtblick. Om klanten in de toekomst inzicht te kunnen geven zou de “Toon” van Eneco een belangrijk onderdeel kunnen spelen.
De duurzame activiteiten van beide bedrijven lijken daarom ook naadloos op elkaar aan te sluiten en elkaar juist te versterken.
Onze experts schreven ook deze relevante berichten
De afgelopen jaren is er ontzettend veel ontwikkeling op het gebied van duurzame energie en zijn de energieplannen belangrijker als ooit. Om de distributie van duurzame energie tussen lidstaten te verbeteren zal er tussen Spanje en Frankrijk een elek
Jaarlijks komt uit een onderzoek van Natuur&Milieu, Wise, Greenpeace en de Consumentenbond naar de duurzaamheid hoe elke energieleverancier scoort. Ook dit jaar hebben zij weer onderzoek gedaan en toch niet geheel verrassend staan Pure Energie en
Nederland is de afgelopen jaren goed bezig geweest als het aankomt op duurzame energie. Hoewel de doelstelling van 2020 van het energieakkoord niet worden gehaald, lijkt het erop dat we in 2023 voldoen aan deze doelstelling.
Rooskleurige toekomst vo
Sinds de oprichting van het bedrijf in 2005 wist NLE (Nederlandse Energie Maatschappij) nog nooit zo hoge winst te behalen. Met de recordwinst van 12 miljoen zal NLE met genoegen terugkrijgen op een succesvol jaar.
NLE nog niet bij de grote jongens