Overstappen energie
Energie vergelijken & de Beste Deals
-
+
Of vul je eigen verbruik in
Stroom
kWh
Stroom dag
kWh
Stroom nacht
kWh
Gas
m3
Ik heb een dubbele meter
Bekijk je voordeel!

Overstappen energie

Bij de liberalisering van de energiemarkt in 2004 wou het nog wel eens gebeuren dat consumenten met dubbele rekeningen en administratieven fouten bleven zitten. Gelukkig behoort dit tot het verleden en kan je tegenwoordig als consument met een gerust hard overstappen. Overstappen energie is tegenwoordig populairder dan ooit en echt de moeite waard!

Als je overstapt van energieleverancier dan is hoef je als consument je huidige energieleverancier niet op te zeggen. Je nieuwe energieleverancier regelt namelijk je gehele overstap! Daarbij heb je bij het overstappen van energie altijd 14 dagen bedenktijd waardoor je als consument binnen deze bedenktijd nog altijd kan afzien van je nieuwe energiecontract.

Waarom overstappen energie?

Overstappen energie is steeds populairder en ieder jaar groeit het aantal overstapper dan ook. Al vijf jaar op rij groeit het aantal overstapper met als hoogtepunt 2015 waarin 2,3 miljoen consumenten overstapten. De belangrijkste reden om over te stappen zijn:

 • Energiekosten verlagen
  De belangrijkste reden om over te stappen van energie is om de energiekosten zo laag mogelijk te houden. Consumenten krijgen bij een nieuwe energieleverancier vaak een welkomstkorting welke een groot voordeel geeft op hun jaarrekening. Overstappen van energie kan dan ook al gauw honderden euro’s per jaar besparen.
 • Energieleverancier welke beter bij je past
  Energieleveranciers zijn allemaal verschillend en hebben allemaal hun voordelen. Zo kan iemand die voor een duurzame toekomst staat het belangrijk vinden om 100% Nederlands groene energie af te sluiten. Terwijl iemand die graag het verbruik in de gaten houdt een energieleverancier wilt waar dit realtime kan.
 • Jaarlijks bewust ermee bezig
  Door jaarlijks over te stappen, ben je bewust bezig met je energiekosten. Dit in tegenstelling tot consumenten welke al jaren lang bij dezelfde energieleverancier zitten. Vaak weten deze consumenten niet wat hun verbruik is en ook niet of ze jaarlijks meer of minder verbruiken.

Hoe werkt overstappen energie?

Als je een energiecontract hebt afgesloten zit je voor een bepaalde looptijd vast aan dit energiecontract. Na deze periode zal die energiecontract omgezet worden naar een modelcontract. Dit is een energiecontract met variabele tarieven welke maandelijks opzegbaar is. In de meeste gevallen is dit energiepakket een stuk duurder dan als je een vast energiecontract afsluit en daarom is het belangrijk om na het verlopen van je energiecontract over te stappen.

 1. Vul je gegevens in
  Om je energieprijzen te berekenen, hebben wij je postcode + huisnummer ene verbruik nodig. Aan de hand hieraan kunnen wij een zo goed mogelijke schatting maken van de nieuwe energieprijzen.
 2. Beste deal selecteren.
  Wij geven een overzicht van energiepakketten aan de hand van jou gegevens. Kies een energiepakket welke jou het meeste aanspreekt en je natuurlijk aan zo laag mogelijke kosten vast zit.
 3. Energieleverancier regelt de rest
  Na het invullen van je contractgegevens regelt de energieleverancier de gehele overstap. Na de 14 dagen bedenktijd, zegt je nieuwe energieleverancier je oude energiecontract op. Je krijgt vanzelf bericht als de gehele overstap is geregeld.

Natuurlijk hebben wij wel enkel tips als je wilt overstappen van energieleverancier. Lees hier alle tips bij overstappen energieleverancier