Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Overstappen energie

Bij de liberalisering van de energiemarkt in 2004 wou het nog wel eens gebeuren dat consumenten met dubbele rekeningen en administratieven fouten bleven zitten. Gelukkig behoort dit tot het verleden en kan je tegenwoordig als consument met een gerust hard overstappen. Overstappen energie is tegenwoordig populairder dan ooit en echt de moeite waard!

Als je overstapt van energieleverancier dan is hoef je als consument je huidige energieleverancier niet op te zeggen. Je nieuwe energieleverancier regelt namelijk je gehele overstap! Daarbij heb je bij het overstappen van energie altijd 14 dagen bedenktijd waardoor je als consument binnen deze bedenktijd nog altijd kan afzien van je nieuwe energiecontract.

Waarom overstappen energie?

Overstappen energie is steeds populairder en ieder jaar groeit het aantal overstapper dan ook. Al vijf jaar op rij groeit het aantal overstapper met als hoogtepunt 2015 waarin 2,3 miljoen consumenten overstapten. De belangrijkste reden om over te stappen zijn:

Hoe werkt overstappen energie?

Als je een energiecontract hebt afgesloten zit je voor een bepaalde looptijd vast aan dit energiecontract. Na deze periode zal die energiecontract omgezet worden naar een modelcontract. Dit is een energiecontract met variabele tarieven welke maandelijks opzegbaar is. In de meeste gevallen is dit energiepakket een stuk duurder dan als je een vast energiecontract afsluit en daarom is het belangrijk om na het verlopen van je energiecontract over te stappen.

  1. Vul je gegevens in
    Om je energieprijzen te berekenen, hebben wij je postcode + huisnummer ene verbruik nodig. Aan de hand hieraan kunnen wij een zo goed mogelijke schatting maken van de nieuwe energieprijzen.
  2. Beste deal selecteren.
    Wij geven een overzicht van energiepakketten aan de hand van jou gegevens. Kies een energiepakket welke jou het meeste aanspreekt en je natuurlijk aan zo laag mogelijke kosten vast zit.
  3. Energieleverancier regelt de rest
    Na het invullen van je contractgegevens regelt de energieleverancier de gehele overstap. Na de 14 dagen bedenktijd, zegt je nieuwe energieleverancier je oude energiecontract op. Je krijgt vanzelf bericht als de gehele overstap is geregeld.

Natuurlijk hebben wij wel enkel tips als je wilt overstappen van energieleverancier. Lees hier alle tips bij overstappen energieleverancier