Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Tips bij overstappen van energieleverancier

Van energieleverancier overstappen is allang geen uitzondering meer. Sinds de liberalising van de energiemarkt in 2004 mogen consumenten hun eigen energieleverancier kiezen. Maar waar moet je nou op letten? Natuurlijk kan je onze energievergelijker gebruiken waardoor je altijd de meest actieve energieprijzen kan vergelijken. In onze energievergelijker nemen wij ook nog eens de huidige actie’s mee van onze energieleveranciers. Hierdoor profiteer je als consument meteen van de beste energie aanbiedingen.

In drie stappen van energieleverancier overstappen

Om het zo gemakkelijk mogelijk te houden om van energieleverancier over te stappen hanteren wij drie stappen.

  1. Energieprijzen vergelijken op persoonlijke gegevens:

    Zodra je start met het vergelijken van de energiepakketten vul dan direct je eigen postcode, huisnummer en verbruik in. Hierdoor heb je een zo realistisch mogelijke vergelijking op je huidige situatie.

  2. Kies het juiste energiepakket

    Zodra je alle gegevens hebt ingevoerd krijg je een lijst met energiepakketten van de verschillende energieleveranciers terug. Bovein staan de goedkoopste pakketten en onderaan dan ook direct de duurste pakketten. Toch kan het zo zijn dat je opzoek bent naar iets specifieks waardoor je niet de aller goedkoopste wilt. Kies met onze filters wat jij belangrijk vind bij je energiepakket en de energieresultaten zullen gefilterd worden aan de hand van jouw keuzes. Hierdoor kan je zelf een zo goed mogelijke keuze maken

  3. Aanmelden bij nieuwe energieleverancier

    Nadat je een keuze hebt kunnen maken uit het juiste energiepakket dan wordt je bij ons doorgestuurd naar de gekozen energieleverancier. Alle energieleveranciers regelen jouw overstap waardoor jij je alleen maar hoeft aan te melden bij ze. De energieleverancier doet de rest van het werk. Na je aanmelding krijg je van de energieleverancier een bevestiging en krijg je natuurlijk de 14 dagen bedenktijd waar je als consument recht op hebt.

Tips van energieleverancier overstappen

Van energieleverancier overstappen is heel erg gemakkelijk en geloof ons, iedereen kan het. Daarom delen we een paar tips met je zodat alles tot in de puntjes goed verloopt.

Controleer wanneer je contract vrij bent

Vaak wordt vergeten om de einddatum van het huidige contract te bekijken. Hierdoor kan je tegen energieleverancier vervelende opzegvergoedingen eisen. Sommige nieuwe energieleveranciers nemen deze opzegvergoeding van je oude energieleverancier over, maar dat is lang niet altijd het geval. Controleer dus goed of je contract vrij bent. Als je looptijd minder dan twee maanden is dan kan je al overstappen. De nieuwe energieleverancier wacht dan tot je contract vrij bent met de overstap.

Vergelijk op eigen verbruik

Als je gaat vergelijken zorg dan dat je het verbruik van jezelf weet anders sta je appels met peren te vergelijken. Sommige energieleveranciers zijn namelijk een stuk voordeliger bij een hoog verbruik, maar kan bij een paar honderd kWh minder een stuk duurder zijn in vergelijking met concurrenten. Dit heeft vaak te maken met de leveringskosten.

Kortingen

Energieleveranciers geven vaak voor een nieuwe klant een mooi korting. Dit kunnen verschillende kortingen zijn van een welkomstcadeau tot speciale actietarieven. Het belangrijkste is om in de gaten te houden dat je alleen korting krijgt op je leveringskosten en niet op de netbeheerkosten en overheidsheffing.

Laatst geupdate op 29 juni 2020