Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Budget energie

Het goedkoopste pakket van Budget energie is
Je krijgt nu tijdelijk bij dit pakket Tot €70 welkomstkorting
Budget energie 10 0

Budget Energie is in 2012 opgericht en is daarmee een vrij jonge energieleverancier. Veel consumenten denken dat Budget Energie een dochteronderneming is van een andere grote energieleverancier, maar dit is niet het geval. Budget Energie is een geheel zelfstandig ondernemend energiebedrijf wat zich vooral richt op het zo goedkoop mogelijk leveren van energie. Het is een echte online energieleverancier en handelt dus niks per brief/post af. Hierdoor kan Budget Energie een hoop tijd en dus geld besparen wat terug te zien in de tarieven van Budget Energie.

Budget Energie stroom & gas vast 1 jaar Meer informatie Direct profiteren

Budget energie tarieven

Budget energie staat bekend om haar scherpte tarieven. Daarnaast is het sinds kort mogelijk om ook alles in 1 of mobiel bij budget af te sluiten. Daarmee krijg je €5 extra combikorting.

Naast de scherpe tarieven kan je vaak ook profiteren van een scherpe welkomstkorting. Op dit moment staat de welkomstkorting op €150.

Hieronder de Budget energie tarieven van juni 2020.

Pakket Stroomprijs Gasprijs Actie Prijs per maand
Budget Energie stroom & gas variabel €0,200896 per kWh €0,640223 per m3 €94,21

De tarieven kunnen hierboven afwijken van de tarieven welke jij aangeboden krijgt. Dit heeft te maken met de verschillende prijzen per regio in Nederland. Hierboven hebben we de prijs per maand berekend met een verbruik van 1500 kWh en 1000m3 gas

Een traditionele prijsvechter

De naam Budget Energie doet vermoeden dat het een goedkope energieleverancier moet zijn en dat is ook waar het voor staat. Budget Energie biedt in vergelijking met de grote vier energieleveranciers goedkopere tarieven aan doordat zij voornamelijk op de kosten besparen. Door zo min mogelijk geld uit te geven aan media zoals reclame’s kan het een hoop geld besparen. Hierdoor kunnen ze het geld teruggeven aan de klanten.

Duurzaamheid Budget Energie

Budget Energie is een echte prijsvechter als het gaat om het energieaanbod. Sinds enkele jaren verkoopt het bedrijf 100% duurzame energie, maar hoe zit dit precies?

Vanaf 2015 zijn ze voornamelijk groene stroom gaan verkopen uit Italiaans zonneenergie en Nederlandse windenergie. Als je naar het stroometiket van het bedrijf gaat kijken dan zie je dat de bronnen al aanzienlijk zijn verandert. Op dit moment is 49% afkomstig uit waterkracht, 37% uit biomassa en 14% uit Windenergie. Helaas is veel van deze energie afkomstig uit het buitenland. Bijvoorbeeld is de 49% aan waterkracht allemaal afkomstig uit landen als Spanje, Noorwegen en Italië. Met GVO’s mogen zij de groen stroom verkopen in Nederland. Het is dus niet groene energie zoals je dat graag in een perfecte wereld zou willen zien.

Wil je groene energie direct van een duurzame bron dan is Budget Energie waarschijnlijk niet de beste keuze.

Veelgestelde vragen Budget Energie

Voor een energieleverancier welke zich profileert als prijsvechter zijn er natuurlijk altijd vragen. Wij hebben de meest gestelde vragen voor jou hieronder samengevat.

Wanneer krijg ik de welkomskorting bij Budget Energie?

Als je bij budget energie bij start van je contract een welkomst korting hebt gekregen dan krijg je deze niet meteen, maar aan het einde van je contract. Zodra Budget energie de jaarnota gaat opmaken dan zal de welkomskorting hierop worden verrekend.

Hoe kan je het termijnbedrag aanpassen bij Budget Energie?

Het termijnbedrag is berekend aan de hand van het verbruik van de afgelopen drie jaar. Toch kan het soms zo zijn dat je het termijnbedrag wilt aanpassen. Bijvoorbeeld als er een baby op komst is of als je bijvoorbeeld een airconditioning hebt aangeschaft.

Je kan het termijnbedrag gemakkelijk aanpassen via MijnBudgetEnergie. Je moet daarvoor wel je inloggegevens paraat hebben.

Waarom meterstanden doorgeven bij Budget Energie?

In de praktijk zijn er verschillende redenen waarom je jouw meterstanden moet doorgeven. Het meest waarschijnlijk is om je jaarnota op te kunnen maken. Bij vele huishoudens is er een slimme meter en wanneer je toegang hebt gegeven dan kunnen zij dit op afstand uitlezen. Zo niet dan zullen zij bij de jaarnota een aanvraag doen van je meterstanden. Dit om het juiste jaarbedrag voor je te kunnen berekenen.

Hoe zit het met salderen bij Budget Energie?

Wanneer je zonnepanelen op je huis hebt liggen dan wil je natuurlijk weten wat voor vergoeding je hiervoor krijgt. Bij Budget Energie kan je salderen wat betekend dat je verbruikte en opgewekte stroom met elkaar worden verrekend. Je stroom welke je opwekt wordt dan eerst van verbruikte stroom afgetrokken. Hierna zal pas de kosten worden toegepast. Ook zit hier geen limiet op en kan je het totale opgewekte stroom salderen.

Energieleverancier informatie
Telefoonnummer ()
Bereikbaarheid
Website