Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Oxxio

Het goedkoopste pakket van Oxxio is
Je krijgt nu tijdelijk bij dit pakket 1 jaar vast tarief
Oxxio 10 0

Oxxio heeft een rijke geschiedenis aan overnames, maar is de laatste jaren een stabiel en betrouwbaar bedrijf gebleken. Oxxio bestond tot 2005 uit drie verschillende bedrijven: Energieberijf.com, Durion en Our Energie. In 2005 werd Oxxio voor 137 miljoen overgenomen door het Britse energieconglomeraat Centrica. Waar Oxxio in 2007 het bedrijf Go-energy nog eens overnam. De laatste overnamen werd gedaan door Eneco, welke Oxxio in 2011 overnam voor zo een 74 miljoen.  Eneco koos ervoor om Oxxio geheel onafhankelijk zelf te laten opereren waardoor er voor de klanten van Oxxio vrijwel niks veranderde.

Oxxio is een echte prijsvechter en staat bij de meeste consumenten wel bekend door de gratis tablet acties. Sloot jij je als nieuwe klant aan bij Oxxio dan kon je jarenlang rekenen op een gratis tablet met energiemonitor. Oxxio kon hierdoor klanten gemakkelijk inzicht geven in hun energieverbruik en zorgde dan ook als eerste energieleverancier voor de slimme meter.

Tarieven Oxxio

Oxxio is groot geworden als absolute prijsvechter en kende als één van de eerste energieleverancier energiepakketten waarbij je een cadeau kreeg. Hiermee wist het bedrijf een hoop klanten te werven en hebben zij een hoop tevreden klanten opgebouwd. Slim is om de tabletprijs altijd in je Oxxio tarieven mee te bereken. Tenslotte zou je deze tablet sowieso willen/moet kopen?

Pakket Stroomprijs Gasprijs Actie Prijs per maand
€0,201308 per kWh €0,606246 per m3 €190 Cashback €82,26
Oxxio groene stroom & gas vast 3 jaar €0,187768 per kWh €0,622109 per m3 €250,- cashback €85,11
Oxxio groene stroom & gas Modelcontract €0,202469 per kWh €0,642462 per m3 €92,58

Op dit moment heeft Oxxio veel meer acties waaronder hoge welkomstkortingen. Deze worden verrekend met je jaarrekening en daarmee scherpe prijzen. De berekening hierboven is met 1500 kWh stroom en 1500 m3 gas.

De beste aanbiedingen van Oxxio

Oxxio staat bekend om een bekende prijsvechter en heeft dan ook eigenlijk altijd wel Oxxio aanbiedingen. Zo was Oxxio het eerste energiebedrijf in Nederland dat klanten wist te binden met bijvoorbeeld een Gratis Tablet. Vandaag de dag heeft het bedrijf verschillende aanbiedingen lopen waaronder een cashback van €175. En laat een eenmalige korting op je energie nou over het algemeen de grootste kostenbesparing zijn!

Duurzaamheid

Oxxio zelf communiceert dat zou 100% groene energie aanbieden vanuit windenergie. Hierbij moeten we wel vermelden dat het gaat om energie die is opgewekt door windmolens uit Europa.

Doordat Oxxio onderdeel is van de Eneco groep is het wellicht ook handig om te weten hoe het daarmee staat. Tenslotte is het inkoopbeleid gerelateerd hieraan. Daar zie je dat ze nog ruim 30% aan fossiele energie opwekken en 17% aan waterkracht energie. Het afgelopen jaar is Eneco Groep wel steeds meer gaan investeren in windenergie waardoor zij hopen in de aankomende jaren de fossiele brandstof steeds meer af te bouwen

Oxxio investeerd in kwaliteit

Helaas heeft Oxxio in de beginjaren onder het bedrijf Durion vaak negatief in het nieuws gestaan. Zo kregen klanten welke telefonisch informatie op vroegen vaak een contract opgestuurd welke bij geen reactie automatisch inging en ondervonden veel concumenten problemen bij het opzeggen van hun contract. Daarvoor kreeg Durion van de toenmalig Directie Toezicht Energie (DTe) een boete van €220.000 voor misleidende handelspraktijken.

Sinds de overname door Eneco is er veel veranderd aan de klantenservice bij Oxxio en hoeven consumenten zich niet langer druk te maken. Met een uitstekende klantenservice behaald Oxxio dan ook dit jaar de tweede prijs van de Energie Awards voor beste prijs en kwaliteit. Deze consumenten prijs staat voor de scherp prijs welke Oxxio levert, maar ook de uitstekende service naar haar klanten. Dat een lage prijs en een uitstekende service samen gaan blijkt dan ook uit deze mooie twee prijs.

Veelgestelde vragen

Hoe duidelijk je als bedrijf ook communiceert er blijven altijd vragen over. Wij hebben daarom hier de meeste gestelde vragen hieronder samengevat.

Wanneer krijg de jaarnota bij Oxxio?

De jaarnota krijg je bij Oxxio altijd via de e-mail. Wil je nou precies weten in welke maand je de jaarnota ontvangt? Kijk dan even in Mijn oxxio. Hier staat precies in welke maand je de jaarnota kan verwachten.
Mocht je een slimme meter hebben dan kan Oxxio deze automatisch uitlezen en hoef je niks te doen. Heb je nog een traditionele meter dan krijg je vanzelf bericht wanneer je de meterstanden moet doorgeven.

Hoe hoog wordt het termijnbedrag en hoe wordt deze berekend bij Oxxio?

Om elke maand hetzelfde bedrag te betalen word er een termijnbedrag in rekening gebracht. Dit termijnbedrag word berekend aan de hand van het historisch verbruik of word bij bijv. nieuwbouwwoningen berekend doormiddel van een schatting.

Bij elke jaarnota word bekeken of het termijnbedrag nog voldoende is en waar nodig aangepast. Natuurlijk krijg je bij een te hoog termijnbedrag het restant terug.

Wat is de Oxxio energiebuddy?

Momenteel is het mogelijk om 24 uur per dagen 7 dagen per week geholpen te worden. De energiebuddy is via de app altijd bereikbaar om je vragen te beantwoorden. Daarnaast geeft de buddy je ook nog een inzicht in je verbruik. Super handig om je rekening te verlagen bijvoorbeeld.

Energieleverancier informatie
Telefoonnummer088 - 89 55 999 (Normale belkosten)
Bereikbaarheidma t/m vr: 08.30 t/m 19.00 uur
Websitehttp://www.oxxio.nl