Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Energiecontract opzeggen

Als je overstapt hoef je nooit je eigen energiecontract op te zeggen. Je energiecontract opzeggen doet je nieuwe energieleverancier waardoor je nooit zonder stroom of gas komt te zitten. Bij het overstappen kan je aangeven vanaf wanneer je wilt overstappen waarna er een naadloze overstap van energieleverancier volgt.

Wanneer energiecontract opzeggen

Een energiecontract is persoonsgebonden wat wilt zeggen dat het energiecontract niet gekoppeld zit aan een adres, maar aan de persoon welke het contract heeft afgesloten. Dit is erg belangrijk om te weten, omdat dit van invloed kan zijn bij sommige situaties.

Overstappen

Als je gaat overstappen hoef je zoals hierboven staat beschreven nooit je eigen energiecontract op te zeggen. Je nieuwe energiecontract wordt namelijk opgezegd door je nieuwe energieleverancier welke ervoor moet zorgen dat jij een correct overstap maakt.

Verhuizen

Omdat een energiecontract persoonsgebonden is, hoef je bij een verhuizing niet je energiecontract op te zeggen. Wel moet je goed opletten dat je tijdig de verhuizing doorgeeft aan je energieleverancier. Is je energiecontract al verlopen dan is het een mooi moment om eens te je energiecontract te vergelijken.

Samenwonen

Als je gaat samenwonen en je hebt beide een energiecontract dan is het goed om te weten dat een van de energiecontract behouden moet blijven. Mocht het zo zijn dat aan beide energiecontract nog een vaste looptijd vastzit dan zal je helaas een opzegvergoeding hiervoor moeten betalen.

Overlijden

Bij het overlijden van deze persoon zal de belangen behartigen dit contract moeten opzeggen. Dit kan in veel gevallen door een eenvoudig formulier of telefonisch.

Hoe energiecontract opzeggen

Tegenwoordig mag je het contact beëindigen hoe je destijds het contract hebt afgesloten. Als je bijvoorbeeld via e-mail je energiecontract hebt afgesloten dan mag je het ook via e-mail opzeggen. Energieleveranciers zijn verplicht om dit te accepteren. Let wel op voor contracten met bepaalde tijd kan het zijn dat er nog een overgangsregeling is.

Opzegvergoeding bij energiecontract opzeggen

Wil je stoppen met je energiecontract, omdat je wilt overstappen of gaat verhuizen. Dan kan het voorkomen dat je moet betalen, omdat je vast zit aan een contract met bepaalde tijd. Deze kosten worden ook wel een opzegvergoeding genoemd.

Stroom Gas
Korter dan 1,5 jaar € 50 € 50
1,5 – 2 jaar € 75 € 75
2 – 2,5 jaar € 100 € 100
2,5 jaar en langer € 125 € 125
Laatst geupdate op 30 maart 2017