Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Elektrische auto opladen: Kosten, manieren en tips

Elektrische rijden is steeds populairder en ook een stuk goedkoper als veel huishoudens denken. Niets zo fijn om voor de deur je auto op te kunnen laden en niet meer je auto te hoeven tanken. Maar natuurlijk moet hier wel het één en ander voor geregeld worden. Daarom lees je hier alles over de kosten van het opladen van een elektrische auto en wat hier allemaal bij komt kijken.

Natuurlijk kijken we niet alleen naar wat de kosten zijn om je elektrisch auto op te laden. We kijken ook naar de duurzaamheid ervan, welke fiscalen voordelen het allemaal heeft en de beste tips om zo goedkoop mogelijk elektrisch te laden. Kortom alle informatie die ieder huishouden nodig heeft om in de toekomst voordelig elektrisch te rijden.

Waar kan je jouw elektrische auto opladen?

Je elektrische auto opladen werkt zoals bij alle elektrische apparaten. Je sluit de laadkabel aan op de auto en hierna zal de auto zich opladen. Een groot verschil kan er alleen zin in de snelheid waarmee de auto zich kan opladen. Natuurlijk kan je hierbij opletten bij het kopen van een auto, maar de laadpaal heeft hier ook veel invloed op

Via het stopcontact thuis

Ook is het mogelijk om je elektrische auto op te laden via het stopcontact. Dit raden wij echter absoluut af. Het opladen duurt minimaal 15 tot 20 uur en je belast de groep waar de auto op aangesloten zit enorm.

Laadpaal thuis

Heb je een eigen parkeerplek, oprit of garage dan heb je mazzel. Je kan dan namelijk gemakkelijk een laadpaal thuis plaatsen. Super makkelijk, want je kan de elektrische auto opladen voor je deur. Zonder dat jij je druk hoeft te maken of je plek hebt en waar je auto dan staat.

Hoelang het opladen duurt hangt een beetje af wat voor laadpaal je gaat plaatsen. Meer hierover kan je later in de blogpost lezen. Maar je kan aanhouden dat een elektrische auto volledig opladen ongeveer 5 uur duurt.

Elektrische oplaadpaal bij jouw thuis

Snel laadpaal

Onderweg wil je natuurlijk zo snel mogelijk je elektrische auto opladen. Je hebt dus helemaal niet de tijd om een paar uur te wachten. Daarom staan er vaak bij de tankstations langs de drukke snelwegen snellaadpalen. Deze kunnen je elektrische auto binnen 20 – 40 minuten tot 80% opladen.

Snelladen is daarnaast niet goedkoop. De laadpalen zijn veel duurder om te plaatsen en je betaald dan ook aanzienlijk meer voor een kWh. Hierdoor zie je bij huizen eigenlijk nooit snellaadpalen

Publieke laadpalen (Laadpas)

Naast de laadpalen langs de snelweg of je elektrische auto thuis opladen moet je natuurlijk je auto ook wel eens ergens anders opladen. Bijvoorbeeld op kantoor, als je op visite gaat of een weekendje weg. Het beste is om voor een laadpas te kiezen waardoor je toegang krijgt tot een groot netwerk van laadpalen.

Dit zijn laadpalen verdeelt door heel de wereld waar je de auto kan opladen. Hier betaal je via de laadpaal natuurlijk wel een kWh prijs voor. De plekken en kosten van de laadpalen kan je gemakkelijk vinden via een app van wie je de laadpas afneemt. Zo biedt onder meer VanDeBron een laadpas aan. Je betaald dan slechts €3,50 per maand waarna je direct toegang krijgt tot alle laadpalen in Europa.

Elektrische auto opladen
Publieke oplaadpaal

Hoe duur is een elektrische auto opladen?

Een elektrische auto opladen is natuurlijk niet gratis. Ook als je de auto thuis oplaadt, zal je vast zitten aan koster voor je stroom. Hieronder hebben we een overzicht wat de kosten zijn van het opladen van van je elektrische auto.

SituatieKosten per kWhKosten per maand
Thuis opladen€0,21 €45
Snelladen€0,66€143
Publieke laadpaal€0,35€75

Gemiddeld genomen rijdt een gezin 13.000km per jaar wat neerkomt op 2600 kWh.

Let op met kosten bij publiek laadpalen

De kosten die wij hierboven communiceren zijn de gemiddelde kosten. Het opladen bij publieke laadpalen kan namelijk vele hoger liggen als de €0,35 die wij hierboven noemen.

Het grote probleem is dat bij veel laadpalen nu niet staat vermeld wat de precies kosten zijn. Het kan zelfs zo zijn dat je op een ander moment van de dag een andere tarief betaald. Ook kan het tarief verschillen met de bezitting van de laadpallen. Zijn veel laadpallen bezet dan kan het zomaar een stuk duurder zijn.

Om meer transparantie hier te krijgen, komt er vanaf 1 juli 2020 een nieuwe wetgeving. Deze wetgeving moet ervoor zorgen dat op de laadpaal direct het tarief vermeld moet staan. Ook moeten de apps die veel exploitanten gebruiken duidelijk en van meer informatie worden voorzien.

Maak gebruik van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een prima aanvulling als je een elektrisch auto neemt. Beide zijn het duurzame investeringen, maar ook een prima aanvulling op elkaar. Door je auto op te laden ga je namelijk meer stroom verbruiken en dit kan je mooi dekken met het stroom wat je opwekt met je zonnepanelen.

Nu wil je natuurlijk weten hoeveel stroom je precies moet opwekken om deze kosten te dekken. Gemiddeld rijdt een huishouden 13.000 km per jaar. Dit betekend dat je 2600 kWh per jaar moet opwekken om dit te dekken.

Dit komt neer op ongeveer 10 zonnepanelen wat uiteindelijk ongeveer €4700 zal kosten. Hiermee bespaar je dan natuur wel €546 per jaar aan energiekosten.

Wat kost een laadpaal thuis plaatsen?

Natuurlijk is een elektrische laadpaal niet gratis. Niet in gebruik, maar ook niet om te plaatsen. Toch is het aan te raden om een laadpaal te plaatsen als dit mogelijk is.

Zoals hierboven te lezen is het veiliger en sneller om je auto op te laden doormiddel van een laadpaal dan met een stekker op een algemene groep. Daarnaast is het ook een stuk voordeliger om je auto op je eigen terrein op te laden als met een publieke laadpaal.

Een elektrische laadpaal kost je gemiddeld €2000 inclusief de installatiekosten. Dit zijn dus de kosten voor de laadpaal, de kosten voor het overige materiaal en het aanleggen ervan.

Om je ervan te overtuigen dat het absoluut aan te raden is, zullen we laten zien hoe snel je dit bedrag hebt terugverdient in vergelijking met iemand die zijn auto op een publieke laadpaal laad.

Een gemiddelde huishouden rijdt 13.000 km per jaar. Je kan ongeveer 5km rijden op 1kWh en we houden rekening met de kosten van €0,21 per kWh.

€0,35 – €0,21 = €0,14 per kWh (verschil met publieke oplaadpaal)
€2000 / €0,14 = 14285 kWh (totaal aantal kWh om kosten te dekken)
14.285 kWh * 5km = 71.428km (Het aantal kWh naar km omreken)
71.428km / 13.000km = 5,5 jaar (Delen door het gemiddeld aantal km per jaar)

Met de berekening hierboven heb je dus met 5,5 jaar al je investering van de laadpaal aan huis terugverdiend.

Hoe lang duurt een elektrische auto opladen?

Ben je er al uit of je een laadpaal wilt hebben? Je weet nog niet alles, want er is nog wel degelijk een belangrijk punt. De duur van het opladen van je elektrische auto is ook belangrijk.

De duur van het opladen wordt onder andere beïnvloed door het vermogen van de laadpaal, de grote van de accu en of je voor wissel- of gelijkstroom kiest. Voor het gemakt gaan wij er van uit dat alle laadpalen die worden geplaatst bij huizen wisselstroom zijn, omdat veruit het grootste deel van de auto’s hierop aangesloten moet worden.

Voor de onderstaande tablet zijn we uitgegaan van een gemiddelde accu. Dat ligt rond de 60 kWh

VermogenFases / AmpreOplaadtijd
3,7kW1 Fase / 16 Ampère26 uur
7,4KW1 Fase / 32 Ampère8,1 uur
11kW3 Fase / 16 Ampère5,5 uur
22kW3 Fase / 32 Ampère2,7 uur

Handig om te weten is dat 80% van je accu in 50% van de tijd is opgeladen. De laatste 20% duurt dus net zo lang als de eerste 80%. Dit heeft te maken met houdbaarheid van de accu. Door de laatste 20% met lagere snelheid op te laden, zal de accu langer meegaan.

Hoe ver kan je rijden met een elektrische auto?

Naast alle kosten wil je natuurlijk ook antwoord op de praktische vraag hoever je nou kan rijden met een elektrische auto. Een veelgehoord argument is tenslotte dat de auto na een aantal kilometer rijden alweer opgeladen moet worden.

Wanneer je het bij een elektrische auto over de afstand hebt dat de auto kan afleggen dan hebben ze het over de actieradius. Dit is dus ook wel het bereik van de auto op één acculading.

Gemiddeld genomen kan een elektrische auto ongeveer 5km op 1 kWh rijden. Dit betekend dat je dus met een gemiddelde accu va 60 kWh ongeveer 300km kan rijden. Dat is voor in Nederland dus meer dan voldoende. Moet je toch iets verder rijden dan is een snellader de ideale oplossing.

We praten hierboven over een gemiddelde, omdat het natuurlijk van een aantal aspecten afhankelijk is. Hieronder een lijst met factoren met wat invloed heeft op de actieradius

Heb jij nog meer tips of informatie over een elektrische auto opladen laat het ons dan hieronder weten.

Laatst geupdate op 24 december 2020