Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Energie aanbiedingen

Energie aanbiedingen

Energieleveranciers hebben vrijwel het hele jaar door energie aanbiedingen lopen. Dit kan bestaan uit energie met flinke kortingen, maar ook uit energie met cadeau zoals een gratis tablet, iPad of slimme thermostaat. Zodra je energiecontract afloopt, staat er een nieuwe energie aanbieding op je te wachten. Wij helpen je graag met de beste energie aanbieding te kiezen uit het gigantische aanbod!

Waarom energie aanbiedingen?

Jaarlijks stapt al één op de vijf huishoudens over van energieleverancier. Een groot deel hiervan bestaat uit jaarlijkse overstappers die ieder jaar profiteert van fantastische energie aanbiedingen. 70% doet dit vooral vanwege een lagere energierekening en een veel kleiner deel doet dit vanwege een cadeau zoals bijvoorbeeld tablet, playstation of cadeaubon.

De welkomstkorting is dus verreweg het populairste, want deze zorgt uiteindelijk voor een goede besparing op je eindafrekening. Hier wordt namelijk de welkomstkorting verrekend waardoor je maandelijks minder kan betalen of je op het eind een hoop geld terug krijgt.

Vergelijk je energie aanbiedingen

Als je gaat overstappen van energieleverancier dan is de energie aanbieding de belangrijkste factor als je veel wilt besparen op je energierekening. Met een hoge welkomstkorting kan je flink besparen op je jaarlijkse kosten als de leveringskosten natuurlijk goed zijn.

Om te weten welke energie aanbieding het beste voor jou is, raden wij onze klanten altijd aan om je energie te vergelijken met onze energievergelijker. In onze energievergelijker zitten alle kosten inclusief energie aanbiedingen verrekend waardoor jij binnen enkele seconden weet wat de goedkoopste energieleverancier is.

Onze energie aanbiedingen

Wat maakt energie aanbiedingen goed?

Niet alle energie aanbiedingen zijn even goed. Dit kan zelfs per persoon enorm verschillen. Heb je bijvoorbeeld geen tablet of cadeaubon nodig dan heb je hier natuurlijk niets aan. Kortom de ideale energie aanbieding is voor iedereen anders. Maar wat maakt over het algemeen een energie aanbieding nou goed?

Eénjarige aanbieding het goedkoopst

Over het algemeen zijn éénjarige energie aanbieding het best. Niet, omdat ze de hoogste welkomstkorting geven. Maar vooral omdat je elk jaar kan profiteren van een aanbieding. Als je bijvoorbeeld een driejarig energiecontract afsluit met €350 welkomstkorting. Dan profiteer je hier in het begin flink van, maar de twee jaar hierna niet meer. De welkomstkorting is bij de eerste jaarrekening verrekend.

Bij een éénjarig contract met een een welkomstkorting van €200 profiteer je elk jaar van deze korting. Kortom, in drie jaar tijd heb je dan geprofiteerd van €600 welkomstkorting. Dat is dus bijna het dubbele als bij het driejarige energiecontract.

Reken je welkomstkorting altijd naar een jaarkorting

Leveringskosten tellen ook mee

Naast een goede korting moet je ook op de leveringskosten letten. Dit zijn de kosten die je betaald voor het daadwerkelijk verbruiken van je stroom en/of gas. Zeker wanneer je een huishouden hebt met meerdere personen dan raden wij aan om hier goed op te letten. Des de meer je verbruikt des de zwaarder de leveringskosten namelijk wegen. Een goede manier om dit te berekenen is met onze vergelijker. Vul je verbruik en woongegevens goed in om zo een zo goed mogelijke vergelijking van de energiepakketten met welkomstkortingen te maken.

Let op de duurzaamheid

Is duurzaamheid belangrijk dan kan je hier rekening mee houden door bijvoorbeeld een welkomstkorting te kiezen die wellicht iets minder hoog is, maar wel een stuk duurzamer. Zo profiteer je naast scherpe energietarieven ook van een groenere wereld. Wat ons betreft de ideale combinatie!

Energie aanbiedingen afsluiten met welkomstkorting of cadeau?

Je kan het zo gek niet bedenken of energieleveranciers geven het (gratis) weg bij een energiecontract. Natuurlijk hoe langer het contract, des de groter het cadeau en hoger de korting. Een gratis tablet bij een 3-jarig energiecontract is eerder normaal als een uitzondering. Toch is het goed om eens stil te staan bij de deal welke je sluit, want ondanks dat het om een GRATIS tablet gaat heeft de beslissing zeker gevolgen. Zo kan je bij de 3-jarige energie aanbieding met tablet drie jaar niet overstappen van energieleverancier. Als je jaarlijks 200 a 250 euro welkomstkorting zou krijgen, komt dit al gauw overeen met 600 a 750 euro!

Waarom doen energieleveranciers aan energie aanbiedingen?

Sinds de liberalisering van de energiemarkt zijn er verschillende energieleveranciers in Nederland. De consumenten konden vanaf dat moment dan ook zelf kiezen voor welke energieleverancier zij wouden kiezen. Energieleveranciers trokken vanaf dat moment nieuwe klanten aan doormiddel van energie aanbiedingen. Vandaag de dag is daar nog niet veel aan verandert behalve dat energieleveranciers steeds vaker klanten belonen welke blijven zitten. Bij Nuon kan een klant bijvoorbeeld elk jaar 5% extra korting op zijn stroom krijgen tot maximaal 25% korting.

Laatst geupdate op 30 juni 2020