Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Energie aanbiedingen

Energieleveranciers hebben vrijwel het hele jaar door energie aanbiedingen lopen. Dit kan bestaan uit energie met flinke kortingen, maar ook uit een gratis cadeau zoals een gratis tablet, iPad of slimme thermostaat.

Een gratis tips die wij je nu al willen geven is dat over het algemeen jaarlijks overstappen de meeste korting oplevert. Wil je optimaal profiteren van goedkope energie aanbiedingen kies dan voor éénjarige energiecontracten.

Zodra je energiecontract afloopt, staat er een nieuwe energie aanbieding op je te wachten. Kortom ieder jaar kan je weer profiteren van een flinke korting. Wij helpen je graag met de beste energie aanbieding te kiezen uit het gigantische aanbod!

Onze energie aanbiedingen

Vattenfall 1 jaar vast Meer informatie Direct profiteren
Vattenfall Coolblue cadeaubon t.w.v €300 Meer informatie Direct profiteren
Vandebron 1 jaar vast + €200 actiekorting Meer informatie Direct profiteren
Eneco 1 jarig contract met €100 korting Meer informatie Direct profiteren
Essent gratis €150 Bol.com cadeaukaart Meer informatie Direct profiteren
Vattenfall cadeau XL t.w.v €350 Meer informatie Direct profiteren
Nuon Vattenfall Powerdeal €250 korting Meer informatie Direct profiteren
Budget Energie stroom & gas vast 1 jaar Meer informatie Direct profiteren
Oxxio groene stroom & gas vast 1 jaar Meer informatie Direct profiteren

Waarom energie aanbiedingen?

Jaarlijks stapt al één op de vijf huishoudens over van energieleverancier. Een groot deel hiervan bestaat uit jaarlijkse overstappers die ieder jaar profiteert van fantastische energie aanbiedingen. 70% doet dit vooral vanwege een lagere energierekening en een veel kleiner deel doet dit vanwege een cadeau zoals bijvoorbeeld tablet, playstation of cadeaubon.

De welkomstkorting is dus verreweg het populairste, want deze zorgt uiteindelijk voor een goede besparing op je eindafrekening. Hier wordt namelijk de welkomstkorting verrekend waardoor je maandelijks minder kan betalen of je op het eind een hoop geld terug krijgt.

Energie aanbiedingen welkomstkorting

Vergelijk je energie aanbiedingen

Als je gaat overstappen van energieleverancier dan is de energie aanbieding de belangrijkste factor als je veel wilt besparen op je energierekening. Met een hoge welkomstkorting kan je flink besparen op je jaarlijkse kosten als de leveringskosten natuurlijk goed zijn.

Om te weten welke energie aanbieding het beste voor jou is, raden wij onze klanten altijd aan om je energie te vergelijken met onze energievergelijker. In onze energievergelijker zitten alle kosten inclusief energie aanbiedingen verrekend waardoor jij binnen enkele seconden weet wat de goedkoopste energieleverancier is.

Wat maakt energie aanbiedingen goed?

Niet alle energie aanbiedingen zijn even goed. Dit kan zelfs per persoon enorm verschillen. Heb je bijvoorbeeld geen tablet of cadeaubon nodig dan heb je hier natuurlijk niets aan. Kortom de ideale energie aanbieding is voor iedereen anders. Maar wat maakt over het algemeen een energie aanbieding nou goed?

Eénjarige aanbieding het goedkoopst

Over het algemeen zijn éénjarige energie aanbieding het best. Niet, omdat ze de hoogste welkomstkorting geven. Maar vooral omdat je elk jaar kan profiteren van een aanbieding.

Als je bijvoorbeeld een driejarig energiecontract afsluit met €350 welkomstkorting. Dan profiteer je hier in het begin flink van, maar de twee jaar hierna niet meer. De welkomstkorting is bij de eerste jaarrekening verrekend.

Bij een éénjarig contract met een een welkomstkorting van €200 profiteer je elk jaar van deze korting. Kortom, in drie jaar tijd heb je dan geprofiteerd van €600 welkomstkorting. Dat is dus bijna het dubbele als bij het driejarige energiecontract.

Reken je welkomstkorting altijd naar een jaarkorting

Leveringskosten tellen ook mee

Naast een goede korting moet je ook op de leveringskosten letten. Dit zijn de kosten die je betaald voor het daadwerkelijk verbruiken van je stroom en/of gas.

Zeker wanneer je een huishouden hebt met meerdere personen dan raden wij aan om hier goed op te letten. Des de meer je verbruikt des de zwaarder de leveringskosten namelijk wegen.

Hieronder hebben wij twee situaties om goed te laten zien wat wij bedoelen. In beide situatie zijn we uitgegaan van een verbruik van 2.500 kWh stroom en 1.500 m3 gas.

Situatie 1
Welkomstkorting: €250
Prijs per kWh stroom: €0,26
Prijs per m3 gas: 0,82

Totaalprijs: €650 + €1230 = €1880
Totaalprijs incl. korting = €1630

Situatie 2
Welkomstkorting: €150
Prijs per kWh stroom: €0,21
Prijs per m3 gas: €0,74

Totaalprijs: €525 + €1110 = €1635
Totaalprijs incl. korting = €1485

In het voorbeeld hierboven zie je dat situatie 2 uiteindelijk een stuk goedkoper is ondanks dat de welkomstkorting een stuk lager is.

Wil je 100% zeker zijn dat je energie actie zo goed is als je denkt? In onze energievergelijker kan je gemakkelijk je verbruik in vullen waarna alle kosten inclusief de korting worden berekend. Zelf kan je hierna alle kosten inzien en de beste energie actie uitzoeken.

Let op de duurzaamheid

Duurzame energie is steeds belangrijker voor veel huishoudens. Logisch, want duurzaamheid draag bij aan een groenere wereld. Naast een hoge welkomstkorting of gratis cadeau kan je dus ook rekening houden met de duurzaamheid van de energieleverancier.

Vaak zijn er genoeg duurzame energieleveranciers die goede energie aanbiedingen aanbieden. Vaak zijn ze iets duurder, maar dan draag je wel bij een een betere wereld.

Energie aanbiedingen afsluiten met welkomstkorting of cadeau?

Je kan het zo gek niet bedenken of energieleveranciers geven het (gratis) weg bij een energiecontract. Natuurlijk hoe langer het contract, des de groter het cadeau en hoger de korting.

Een gratis tablet bij een 3-jarig energiecontract is eerder normaal als een uitzondering. Toch is het goed om eens stil te staan bij de deal welke je sluit, want ondanks dat het om een GRATIS tablet gaat heeft de beslissing zeker gevolgen.

Zo kan je bij de 3-jarige energie aanbieding met tablet drie jaar niet overstappen van energieleverancier. Als je jaarlijks 200 a 250 euro welkomstkorting zou krijgen, komt dit al gauw overeen met 600 a 750 euro!

Waarom doen energieleveranciers aan energie aanbiedingen?

Sinds de liberalisering van de energiemarkt zijn er verschillende energieleveranciers in Nederland. De consumenten konden vanaf dat moment dan ook zelf kiezen voor welke energieleverancier zij wouden kiezen.

Energieleveranciers trokken vanaf dat moment nieuwe klanten aan doormiddel van energie aanbiedingen. Vandaag de dag is daar nog niet veel aan verandert behalve dat energieleveranciers steeds vaker klanten belonen welke blijven zitten.

Bij Nuon Vattenfall kan een klant bijvoorbeeld elk jaar 5% extra korting op zijn stroom krijgen tot maximaal 25% korting.

Meest gestelde vragen energie aanbiedingen

Zijn de energieprijzen met een gratis cadeau hoger?

Vaak zijn de energiepakketten met een gratis cadeau wat hoger van prijs. Dit is zeker niet in alle gevallen, maar vaak hebben de energiepakketten met een welkomstkorting een iets scherper energietarief

Wanneer ontvang je cadeau of welkomstkorting?

Om te starten moet eerst je energiecontract ingaan, voordat je recht hebt op de actie. Deze periode is vaak rond de 8 weken.

Een gratis cadeau krijg je dan vaak 3 maanden na het ingaan van je energiecontract.

De welkomstkorting wordt verrekend met de jaarnota. Dit betekend dat je dus een korting op je eindafrekening krijgt waardoor je minder per maand betaald of een groot bedrag aan het eind van je contractjaar terug krijgt.

Wat gebeurt er als je eerder overstapt van energieleverancier?

Wanneer je eerder overstapt van energieleverancier dan moet je altijd eerst een welkomstkorting betalen. Daarnaast zal bij een gratis cadeau nog een extra boete volgen. De welkomstkorting zal komen te vervallen.

Laatst geupdate op 4 januari 2021