Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Nuon

Het goedkoopste pakket van Nuon is
Je krijgt nu tijdelijk bij dit pakket Geen prijsstijgingen
Nuon 10 0

Nuon maakt sinds 1 Juli 2009 onderdeel uit van het internationale energieconcern Vattenfall. In Nederland opereert het dan ook gewoon onder de naam Nuon. Met ongeveer 2 miljoen klanten is Nuon de grootste energieleverancier van Nederland.

Nuon soort energie

Voor een betrouwbare levering maakt Nuon nog gebruik van zowel duurzame energie als energie wat word opgewekt uit fossiele brandstoffen (grijze energie). Momenteel word er veel geïnvesteerd in duurzame energie waardoor Nuon in de toekomst hoopt op een duurzame wereld. Om wel aan de vraag te voldoen van de energie maakt Nuon nog gebruik van fossiele brandstoffen waarbij ze hiervan alleen gebruik maken om de stroomvoorziening aan te vullen.

Nuon stimuleert duurzame energie

Nuon staat al jaren als het gaat om innovatie van duurzame energie. Nuon was als eerste energieleverancier welke zich stoorte op de windenergie. Inmiddels 30 jaar geleden begon Nuon aan het bouwen van het eerst windmolenpark in Nederland met 270 molens. Ook als het gaat om zonne-energie is Nuon een echt voorloper met in 2002 als kerst op de taart het record van het grootste zonnedak ter wereld in het Guinness Book of Records. Dit zonnedak zorgt nog steeds voor 4.000 gezinnen in Nederland aan energie.

Een ander mooi innovatief project wat Nuon al jarenlang sponsort is het Nuon Solar Team. Dit team wat bestaat uit studenten van de Technische Universiteit Delft doet ieder jaar mee aan World Solar Challenge. De World Solar Challenge is de belangrijkste wedstrijd voor zonnewagens over de wereld en draagt bij aan innovatie en duurzaamheid van zonne-energie.

Veelgestelde vragen Nuon

Nuon verzorgt een hele hoop huishoudens van energie. Natuurlijk zorgt dit ook voor een hoop vragen en daarom hebben wij hier de meest gestelde vragen over Nuon.

Geld terug, maar toch een hoger termijnbedrag?

Nuon kijkt naar je historisch verbruik, maar daarbij ook naar de gemiddelde temperatuur over de afgelopen 30 jaar. Aan de hand hiervan wordt je termijnbedrag ieder jaar opnieuw berekend. Het kan dus zijn dat je afgelopen jaar met dit termijnbedrag uitkwam, maar dat Nuon voorziet dat de energiekosten aankomend jaar iets hoger uit zullen vallen. Mocht je het niet eens zijn met je termijnbedrag dan kan je altijd contact opnemen met Nuon.

Energieleverancier informatie
Telefoonnummer0900 0808 (Lokaal tarief)
Bereikbaarheidma t/m vr: 8.00-18.00 uur
Websitehttps://www.nuon.nl