Onafhankelijk & snel energie vergelijken
Eneco informatie
Eneco pakketten

Eneco

Het goedkoopste pakket van Eneco is
Je krijgt nu tijdelijk bij dit pakket €100 korting
Eneco 10 0

Eneco is in 1995 opgericht uit een fusie van de energiebedrijven van Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. In de jaren daaropvolgend zijn daar nog een aantal regionale energiebedrijven aan toegevoegd. Inmiddels heeft Eneco 2 miljoen zakelijke en huishoudelijke klanten en behoort het tot de drie grootste energiebedrijven van ons land. In de jaren daarop wist Eneco nog bedrijven als Oxxio in 2011 over te nemen en in 2014 de Nederlandse tak van Dong Energy.

Eneco Tarieven

Hoe hoog je Eneco Tarieven zijn dat ligt natuurlijk aan een aantal dingen. Kies je bijvoorbeeld enkel voor het goedkoopste pakket of vind je duurzaamheid ook belangrijk. Tenslotte betaal je iets meer voor Nederlandse Groen energie als bijvoorbeeld Wind energie uit Europa. Wij raden in ieder geval altijd aan om via de energievergelijker een berekening te doen welk Eneco pakket het beste bij jouw aansluit. Hieronder vind je alvast de Eneco pakket met tarieven erbij vermeld.

Pakket Stroomprijs Gasprijs Actie Prijs per maand
Eneco EcoStroom & AardGas Garantieprijs 1 jaar Cashback €0,199202 per kWh €0,666625 per m3 €175,- Cashback €79,81
Eneco EcoStroom & AardGas vast 1 jaar €0,198718 per kWh €0,657950 per m3 €90,36

Let op dat het bedrag per maand hier is berekend met een verbruik van 1500 kWh en 1000m3 gas. Dit is over het algemeen een goede inschatting voor een huishouden van twee personen in een normale rijtjeswoning.

Eneco duurzaamheid

Eneco heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en dat is ook terug te zien binnen het bedrijf. Met als missie ‘Duurzame energie voor iedereen’ kan het dan ook niet anders dan dat Eneco een toekomst vol duurzaamheid ziet. Eneco doet dit doormiddel van zelf duurzame energie op te wekken, maar ook door consumenten te helpen met zelf duurzame energie op te laten wekken.

Eneco is van alle grote energiebedrijven in Nederland één van de duurzaamste energieleveranciers. Alleen je puur naar het bedrijf Eneco kijk dan leveren zij zelfs 100% groene energie. Kijk je naar de hele energiegroep waar Eneco deel van uitmaakt dan is er nog een hoop winst te behalen. Zo is daar nog 31% van fossiele energie. Dit betekend dat ze nog bijna eenderde van hun energie opwekken uit grijze energie voorzieningen. Ook moet er een kanttekening bij gemaakt worden dat lang niet alle energie van windmolens en zonnepanelen uit Nederland komen. Het beste zou zijn om dit de aankomende jaar steeds meer te doen zodat alle klanten van 100% Nederlandse Groene energie kunnen profiteren.

Natuurlijk is het wel mogelijk om 100% Nederlands groene energie af te sluiten bij Eneco. Hiervoor kan je het beste het Hollandse Wind pakket voor kiezen.

Eneco’s Toon Thermostaat

Jaren geleden bracht Eneco de Toon Thermostaat in Nederland uit. Deze thermostaat zorgt ervoor dat je huis in optimale conditie verwarmd wordt en met energie omgaat. Ben je niet thuis dan hoeft bijvoorbeeld niet je verwarming aan te staan! Daarbij geeft de thermostaat direct inzicht in je verbruik en kan je hier makkelijk op inspelen waardoor je weer een hoop energie kan besparen.

Het is zelfs mogelijk om je Toon thermostaat uit te bereiden met slimme apparaten zoals rookmelders, slimme stekkers en lampen. Die kan je dan allemaal bedienen via de Toon Thermostaat en app.

Veelgestelde vragen Eneco

Eneco heeft een hoop klanten en dat betekend een hoop vragen. Wij hebben hieronder de meest voorkomende vragen voor jou bij elkaar verzameld.

Wat is Mijn Eneco?

Simpel uitgelegd geeft Mijn Eneco toegang tot alles wat te maken hebt met je energie via Eneco. Regel bijvoorbeeld je termijnbedrag, geef je meterstanden door of betaal opstaande facturen. Maar als je een slimme meter hebt kan je bijvoorbeeld ook je verbruik per dag of uur zien. Super handig als je toch iets aan besparen wilt doen

Hoe stap je over naar Eneco?

Naar Eneco overstappen gaat eigenlijk hetzelfde als naar alle andere energieleveranciers. Nadat je in de vergelijker van ons klikt op Eneco kan je je via de website aanmelden. Na het aanmelden regelt Eneco de volledige overstapt en hoef jij alleen nog je meterstanden door te geven. Hierna kan Eneco starten met het leveren van je stroom en gas en krijg je toegang tot de Mijn Eneco.

Waarom kiezen voor Eneco?

Eneco is een groot bedrijf en heeft naast het hoofdmerk Eneco ook nog dochteronderneming zoals Oxxio. Het bedrijf heeft daarnaast een aantal groene bedrijven onder zich om zich snel te ontwikkelen op duurzaamheid. Wil je een energieleverancier die niet stilzit en kijkt naar de toekomst dan is Eneco een verstandige keuze

Energieleverancier informatie
Telefoonnummer0900 0201 (€ 0,45 per gesprek)
Bereikbaarheidma t/m vr: 8.00 - 18.00 uur
Websitehttps://www.eneco.nl