Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Beste energieleverancier

Beste energieleverancier

De beste energieleverancier is voor iedereen anders. De makkelijkste manier om de beste energieleverancier te vinden, is door de energie vergelijker te gebruiken. Maar wat maakt een energieleverancier nou de beste?

Alle energieleveranciers leveren tenslotte energie en er zit dan ook geen verschil in de stroom welke je afneemt. Of je nou naar Nuon, Essent of Greenchoice gaat ten alle tijden blijft jou stroom en gas hetzelfde. Toch kan een energieleverancier doormiddel van de manier van energie opwekken, persoonlijke wensen en klantenservice toch een verschil maken.

Wat is de beste energieleverancier?

Energie is van elke energieleverancier exact hetzelfde. De kwaliteit van het stroom of gas zal dus geen doorslag geven, maar je wilt toch de beste energieleverancier hebben. De energieleverancier welke voor jou het beste is, blijft persoonlijk en voor iedereen anders.

Jij kan de goedkoopste energieleverancier en daarmee de laagste prijzen belangrijk vinden terwijl een anders juist veel waarde hecht aan de bereikbaarheid of juist de inzicht welke de energieleverancier biedt. Een ander steeds belangrijker punt is de duurzaamheid van de energieleverancier. Steeds meer consumenten willen dat hun stroom 100% duurzaam wordt opgewekt en daarmee bijdragen aan een duurzamere toekomst. De stroom blijft hiermee hetzelfde alleen is de manier van opwekken wel degelijk anders.

Wij raden dan ook altijd aan om met een energieleverancier in zee te gaan waar jij je prettig bij voelt.

De beste energieleverancier gemakkelijk vinden met onze energievergelijker

De energieprijs is misschien wel de belangrijkste factor als er gekozen gaat worden voor een nieuwe energieleverancier. Vaak is de beste energieleverancier voor veel consumenten daarom ook wel de goedkoopste energieleverancier. Om een goed overzicht te krijgen welke energieleverancier voor jou het beste is, raden wij aan om gebruik te maken van onze energievergelijker. Hiermee krijg je in een overzicht te zien wat je gaat betalen bij elke energieleverancier

De beste energieleverancier volgens de Consumentenbond

De consumentenbond is al jarenlang een betrouwbaar verbond welke consumenten informeert over alles in de consumentenmarkt. Het is dan ook niet zo raar dat de consumentenbond ook een onderzoek heeft gedaan naar wat de beste energieleverancier is.

De consumentenbond heeft de 12 grootste energieleverancier onderzocht op klanttevredenheid, klantenservice en duurzaamheid. Er werden 4400 klanten ondervraagd over deze drie onderwerpen waarna er een score per onderdeel uit is gekomen. Het gemiddelde van deze drie scores zorgt uiteindelijk voor het eindcijfer. Over het algemeen zijn consumenten zeer te spreken over de energieleveranciers want de meeste halen een ruime voldoende.

Bekijk hieronder de top 5 van de consumentenbond

Energielevernacier Score Klanttevredenheid Klantenservice Duurzaamheid
Greenchoice 8,4 8,6 8,3 8,4
Vandebron 8,4 8,2 7,5 9,6
Qurrent 8,3 8,2 6,6 10,0
United Consumers 6,9 8,8 7,5 4,5
Eneco 6,8 6,9 6,4 7,0

De hele lijst met energielevernacier kan je hier terugvinden.

Laatst geupdate op 25 oktober 2017

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/energie/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729