Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Beste energieleverancier

Beste energieleverancier

De beste energieleverancier is voor iedereen anders. De makkelijkste manier om de beste energieleverancier te vinden, is door de energie vergelijker te gebruiken. Maar wat maakt een energieleverancier nou de beste?

Alle energieleveranciers leveren tenslotte energie en er zit dan ook geen verschil in de stroom welke je afneemt. Of je nou naar Nuon, Essent of Greenchoice gaat ten alle tijden blijft jou stroom en gas hetzelfde. Toch kan een energieleverancier doormiddel van de manier van energie opwekken, persoonlijke wensen en klantenservice toch een verschil maken.

Wat is de beste energieleverancier?

Energie is van elke energieleverancier exact hetzelfde. De kwaliteit van het stroom of gas zal dus geen doorslag geven, maar je wilt toch de beste energieleverancier hebben. De energieleverancier welke voor jou het beste is, blijft persoonlijk en voor iedereen anders.

Jij kan de goedkoopste energieleverancier en daarmee de laagste prijzen belangrijk vinden terwijl een anders juist veel waarde hecht aan de bereikbaarheid of juist de inzicht welke de energieleverancier biedt. Een ander steeds belangrijker punt is de duurzaamheid van de energieleverancier. Steeds meer consumenten willen dat hun stroom 100% duurzaam wordt opgewekt en daarmee bijdragen aan een duurzamere toekomst. De stroom blijft hiermee hetzelfde alleen is de manier van opwekken wel degelijk anders.

Wij raden dan ook altijd aan om met een energieleverancier in zee te gaan waar jij je prettig bij voelt.

De beste energieleverancier gemakkelijk vinden met onze energievergelijker

De energieprijs is misschien wel de belangrijkste factor als er gekozen gaat worden voor een nieuwe energieleverancier. Vaak is de beste energieleverancier voor veel consumenten daarom ook wel de goedkoopste. Om een goed overzicht te krijgen welke energieleverancier voor jou het beste is, raden wij aan om gebruik te maken van onze energievergelijker. Hiermee krijg je in een overzicht te zien wat je gaat betalen bij elke energieleverancier

Beste duurzame energieleveranciers

Als je een goede energieleverancier zoekt dan ben je niet altijd opzoek naar de goedkoopste. Steeds meer consumenten zoeken een echt duurzame energieleverancier. Omdat het stroometiket niet altijd alle inzicht geeft over de gehele duurzaamheid kijken we hiervoor ook naar WISE Nederland. Zij doen ieder jaar onderzoek naar alle energieleveranciers en geven een duurzaamheidsscore van 1 tot 10. Dit is gebaseerd op investeringen, inkopen en opwekken in de afgelopen 5 jaar. Hieronder een lijst van de beste duurzame energieleveranciers van 2019

EnergieleverancierDuurzaamheidsscore
EasyEnergy10
Energie VanOns10
om | nieuwe energie10
Pure Energie10
Vrijopnaam10
Powerpeers9,9
HVG Energie9,8
Vandebron9,7
Greenchoice9,1
Huismerk Energie8,7
De beste duurzaamste energieleveranciers van 2019

Hierbij moeten we wel nog vermelden dat dit over het gehele pakketaanbod gaat. Er zijn ook energieleveranciers die 100% Nederlandse duurzame energiepakketten leveren. Maar doordat zij ook deels grijze pakketten hebben of hadden behalen ze een minder hoge score in de lijst hierboven.

Beste energieleveranciers voor zonnepanelen

Wanneer de zon schijnt en je zonnepanelen hun werk doen dan wil je hier wel optimaal financieel van profiteren. Je hebt tenslotte een investering gedaan en deze wil je het liefst zo snel mogelijk terug verdienen.

Zo is het voor consumenten met een dubbel telwerk belangrijk dat je oplet dat je opgewekte stroom worden verrekend met je normaal tarief. Het dal tarief is namelijk goedkop en geldt in de avond. Hierdoor krijg je vergoed waar je echt recht op hebt.

Wanneer je ook nog eens meer opwekt als verbruikt dan wil je ook het meeste geld voor je stroom. Daarom is het ook belangrijk om te weten wat er wordt uitbetaald voor een opgewekte kWh stroom.

Hieronder de top 5 beste energieleverancier voor zonnepanelen met uitstekende voorwaarde

EnergieleverancierSalderwijzeVergoeding
GreenchoiceSaldeert per telwerk (dal en piek)€0,11 per kWh voor de eerste 10.000 kWh
PowerpeersSaldeert alles op enkeltarief€0,11 per kWh tot 5.000 kWh daarna €0,05 per kWh
Pure EnergieSaldeert per telwerk (dal en piek)€0,1452 tot 1500 kWh daarna krijg je vergoed voor het levertarief van het contract.
VanDeBronSaldeert per telwerk (dal en piek)€0,105 per kWh
EnecoSaldeert per telwerk (dal en piek)€0,092 per kWh

Beste energieleveranciers voor studenten

Grote kans dat studenten hier niet eens bij stilstaan. Tenslotte sluiten veel studenten een huurovereenkomst inclusief gebruik van energie. Toch raden wij altijd aan om goed je contract door te lezen water bijvoorbeeld gebeurd als je teveel verbruikt. Ook is het handig om te weten of er bijvoorbeeld wel eens wordt overgestapt. Hierdoor kan er een hoop geld bespaart worden en jou dus ook!

Moet je wel je eigen energieleverancier regelen dan is het handig om goed te vergelijken en altijd voor een éénjarig energiecontract te kiezen. Vaak is een jaar vooruit kijken lang genoeg en daarna kan je altijd weer overstappen.

Wij raden voor de rest studenten altijd aan om contact op te nemen met een energieleverancier als je geen idee hebt wat je gaat verbruiken. Zorg voor een reële schatting zodat je op het einde niet opeens hoge kosten moet betalen. Over het algemeen kan je aanhouden dat je voor een studentenkamer van 16m2 ongeveer €270 per jaar betaald.

De beste energieleverancier volgens de Consumentenbond

De consumentenbond is al jarenlang een betrouwbaar verbond welke consumenten informeert over alles in de consumentenmarkt. Het is dan ook niet zo raar dat de consumentenbond ook een onderzoek heeft gedaan naar wat de beste energieleverancier is.

De consumentenbond heeft de 12 grootste energieleverancier onderzocht op klanttevredenheid, klantenservice en duurzaamheid. Er werden 4400 klanten ondervraagd over deze drie onderwerpen waarna er een score per onderdeel uit is gekomen. Het gemiddelde van deze drie scores zorgt uiteindelijk voor het eindcijfer. Over het algemeen zijn consumenten zeer te spreken over de energieleveranciers want de meeste halen een ruime voldoende.

Bekijk hieronder de top 5 van de consumentenbond

EnergielevernacierScoreKlanttevredenheidKlantenserviceDuurzaamheid
Greenchoice8,48,68,38,4
Vandebron8,48,27,59,6
Qurrent8,38,26,610,0
United Consumers6,98,87,54,5
Eneco6,86,96,47,0

De hele lijst met energieleveranciers kan je hier terugvinden.

Laatst geupdate op 28 oktober 2020