Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Beste energieleveranciers

Uiteraard wil jij alleen het beste van het beste en dat is geldt ook als het aankomt op je energie. Maar wat is nou de beste energieleverancier?

Energieleveranciers leveren allemaal energie en je zou zeggen dat hier geen verschil in zit. Toch kan een energieleverancier wel degelijk een verschil maken. Natuurlijk speelt de prijs altijd een rol als huishoudens opzoek zijn naar de beste energieleverancier.

Maar een goede klantenservice kan ook doorslaggevend zijn. Ook vinden veel huishoudens duurzaamheid steeds belangrijker. Niet alleen hoe de energieleverancier dit opwekt, maar ook hoe zij hier aan kunnen bijdragen. Energieleveranciers spelen ook daar nog steeds een belangrijke rol in.

De beste energieleverancier is dus niet zomaar gekozen en kan per huishouden verschillend zijn.

Wat zijn de beste energieleveranciers?

De beste energieleverancier is een energieleverancier die het best aan jou wensen voldoet. Dit kan voor de één de goedkoopste zijn en voor de ander de meeste duurzame energieleverancier. De energieleverancier welke voor jou het beste is, blijft dus persoonlijk en voor iedereen anders.

Jij kan de goedkoopste energieleverancier en daarmee de laagste prijzen belangrijk vinden terwijl een ander juist veel waarde hecht aan de service of juist het inzicht wat de energieleverancier biedt. Een ander steeds belangrijker punt is de duurzaamheid van de energieleverancier. Steeds meer consumenten willen dat hun stroom 100% duurzaam wordt opgewekt en daarmee bijdragen aan een duurzamere toekomst. De stroom blijft hetzelfde alleen is de manier van opwekken wel degelijk anders.

Om toch tot een top vijf van beste energieleveranciers te komen hebben we een gemiddelde cijfer gegeven aan de hand van de belangrijkste eigenschappen. Namelijk duurzaamheid,

Top 10 beste energieleveranciers

EnergieleverancierDuurzaamheidPrijsTevredenheidTotale score
9,89,889,2
8,28,78,38,4
105,698,2
9,56,97,98,1
106,67,48,0
10958,0
8,17,38,17,8
7,77,287,6
6,38,67,87,6
4,28,49,17,2

Belangrijk aan deze lijst is hoe deze cijfers precies zijn opgebouwd. Tenslotte wil je wel weten hoe dit precies tot stand is gekomen. Hieronder de drie cijfers uitgelegd

Deze data hebben we bijgewerkt op 8 december 2020.

Beste duurzame energieleveranciers

Steeds meer consumenten vinden duurzaamheid steeds belangrijker bij een energieleverancier. Daarvoor hebben wij geprobeerd een zo goed mogelijk beeld te geven en hebben wij ervoor gekozen om de lijst van WISE Nederland aan te houden

De Consumentenbond, Natuur & Milieu, en WISE Nederland doen ieder jaar onderzoek naar alle Nederlandse energieleverancier. Met dit onderzoek kijken ze naar de duurzame investeringen en winning van energie van de verschillende energieleveranciers

Aan de hand van de verzameld data geven ze alle energieleveranciers een cijfer. Wij denken dat dit cijfer een goed beeld is om te laten zien wat de beste duurzame energieleveranciers zijn.

Beste energieleverancier duurzaam

Wel moeten we hierbij vermelden dat dit over het gehele pakketaanbod gaat en dus niet over één specifiek energiepakket. Er zijn ook energieleveranciers die 100% Nederlandse duurzame energiepakketten leveren. Maar doordat zij ook deels grijze pakketten hebben of hadden, behalen ze een minder hoge score in de lijst hierboven.

Beste energieleveranciers met zonnepanelen

Wanneer de zon schijnt en je zonnepanelen hun werk doen dan wil je hier wel optimaal financieel van profiteren. Je hebt tenslotte een investering gedaan en deze wil je het liefst zo snel mogelijk terug verdienen.

Wil je de beste energieleverancier met zonnepanelen uitzoeken dan moet je op een twee dingen letten.

Hieronder de top 5 beste energieleverancier voor zonnepanelen met uitstekende voorwaarde

EnergieleverancierSalderwijzeVergoeding
GreenchoiceSaldeert per telwerk (dal en piek)€0,11 per kWh voor de eerste 10.000 kWh
PowerpeersSaldeert alles op enkeltarief€0,11 per kWh tot 5.000 kWh daarna €0,05 per kWh
Pure EnergieSaldeert per telwerk (dal en piek)€0,1452 tot 1500 kWh daarna krijg je vergoed voor het levertarief van het contract.
VanDeBronSaldeert per telwerk (dal en piek)€0,105 per kWh
EnecoSaldeert per telwerk (dal en piek)€0,092 per kWh

Beste energieleveranciers voor studenten

Ook voor studenten is het belangrijk op op hun energieleverancier te letten. Waarschijnlijk telt iedere euro per maand en dan wat minder betalen aan je stroom en gas is wel zo prettig. Daarom raden wij je aan om te kijken om goed te kijken wat er in je overeenkomst staat over wie de energieleverancier moet regelen. Kan je dit zelf doen dan ben je helemaal vrij om deze dus zelf uit kiezen.

Mocht je jouw studentenkamer huren inclusief stroom en gas dan zitten deze kosten al inbegrepen. Toch kan het dan handig zijn om te informeren bij welke energieleverancier je zit. Is er al jaren niet overgestapt dan kan jij als de verhuurder hier in gezamenlijk overleg een hoop op besparen.

Wij raden voor de rest studenten altijd aan om contact op te nemen met een energieleverancier als je geen idee hebt wat je gaat verbruiken. Zorg voor een reële schatting zodat je op het einde niet opeens hoge kosten moet betalen. Over het algemeen kan je aanhouden dat je voor een studentenkamer van 16m2 ongeveer €270 per jaar betaald.

De beste energieleverancier volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond is al jarenlang een betrouwbaar verbond welke consumenten informeert over alles in de consumentenmarkt. Het is dan ook niet zo raar dat de consumentenbond ook een onderzoek heeft gedaan naar wat de beste energieleverancier is.

De consumentenbond heeft de 12 grootste energieleverancier onderzocht op klanttevredenheid, klantenservice en duurzaamheid. Er werden 4400 klanten ondervraagd over deze drie onderwerpen waarna er een score per onderdeel uit is gekomen. Het gemiddelde van deze drie scores zorgt uiteindelijk voor het eindcijfer. Over het algemeen zijn consumenten zeer te spreken over de energieleveranciers, want de meeste halen een ruime voldoende.

Bekijk hieronder de top 5 van de consumentenbond

EnergielevernacierScoreKlanttevredenheidKlantenserviceDuurzaamheid
Greenchoice8,48,68,38,4
Vandebron8,48,27,59,6
Qurrent8,38,26,610,0
United Consumers6,98,87,54,5
Eneco6,86,96,47,0

De hele lijst met energieleveranciers kan je hier terugvinden.

Waar op letten bij energieleverancier kiezen?

Voor je opzoek gaat naar de beste energieleverancier is het handig om te weten waar je precies op moet letten. Tenslotte wil je wel zeker weten dat waar je voor kiest ook de juist keuze is. Daarom hebben we hieronder een lijst met handige tips waar je op kan letten als je een nieuw energieleverancier gaat kiezen.

Laatst geupdate op 4 januari 2021