Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Essent

Het goedkoopste pakket van Essent is
Je krijgt nu tijdelijk bij dit pakket €150 kadokaart Bol.com
Essent 10 0

Essent is in 1999 opgericht en daarmee een van de oudere energieleveranciers van ons land. Daarbij is Essent met 2,5 miljoen klanten ook nog eens van de grotere energieleveranciers. De strategie van het het bedrijf om een betrouwbare, betaalbare en duurzame dienstverlening voor haar klanten verrichten sluit dan ook goed aan bij de grote en ambities van het bedrijf.

Tarieven Essent

Natuurlijk is het belangrijk om te weten welke tarieven Essent hanteert. Tenslotte wil je naast een goede service ook scherpe prijzen. Zo verwelkomt Essent haar klanten graag met scherpe verbruikkosten en zijn er vaak goede acties te vinden met onder meer hoge welkomstkortingen. Hieronder de lijst met pakketten en de daarbij horende tarieven van 2020.

Pakket Stroomprijs Gasprijs Actie Prijs per maand
€0,208580 per kWh €0,684146 per m3 €150,- welkomstkorting €82,72
Essent Groene Stroom & Gas Zeker 3 jaar Playstation 4 actie €0,205313 per kWh €0,662003 per m3 Gratis Playstation 4 Slim 500GB €84,28
Essent groene stroom & gas vast 3 jaar €0,197327 per kWh €0,645184 per m3 €87,18
Essent groene Stroom & Gas Zeker 3 jaar Bol.com actie €0,205313 per kWh €0,662003 per m3 Bol.com cadeaukaart t.w.v €175 €87,72
Essent Groene Stroom & Gas Zeker 3 jaar MediaMarkt actie €0,205313 per kWh €0,662003 per m3 €170,- MediaMarkt cadeaubon €87,86

In de maandelijkse kosten hebben we gerekend met een verbruik van 1500 kWh stroom en 1000m3 gas. Je zal direct zien dat Essen een aantal scherpe acties heeft waar je als nieuwe klanten direct van kan profiteren.

Duurzaamheid Essent

Essent was als eerste energieleverancier welke in 1995 groene energie naar de Nederlandse energiemarkt bracht. In 1988 bouwde de voorganger van Essent al één van de eerset windmolenparken en in 1995 was het zover om het aan de consumenten te brengen. Niet gek dat veel consumenten sindsdien Essent als een vrij groene energieleverancier zien.

Helaas heeft de tijd het bedrijf ingehaald en haalt het nog steeds een voldoende als het gaat om duurzaamheid. Met een 4,6 scoort het zelfs een onvoldoende bij Wise Nederland. Zo behaald Essent slechts 1,1% van hun stroom uit duurzame Nederlandse energiebronnen. Ruim 98,9% komt uit Buitenlandse groen energiebronnen. Gelukkig zijn de GVO’s uit waterkrachtcentrales vrijwel verdwenen, maar dit is opgelost door goedkopere Europa windenergie.

Wel is het mogelijk om een 100% Nederlands groen energiepakket af te nemen door te kiezen voor Dubbelgroen of Windstroom. Wanneer je voor Groene Stroom gaat dan krijg je Europese windenergie.

Essent Nest Learning Thermostaat

Essent is trots eigenaar van een eigen ontwikkelde thermostaat, Nest Learning Thermostaat. Met deze slimme thermostaat kan je alles regelen wat met je huis te maken heeft. Zo regel je met deze thermostaat niet alleen je temperatuur. De thermostaat leert jouw levenspatroon en stemt daar het ideale klimaat op af. Ben je niet thuis dan hoeft je verwarming ook niet aan te staan toch?

Door de Nest Learning Thermostaat goed in te regelen kan je een rendement halen van 20%! Dit betekend dus 20% minder gaskosten die je zo in je zak kan stoppen.

Essent veelgestelde vragen

Essent hoort een van de big five. Dit betekend dat er ontzettend veel klanten bij Essent lopen en hier komen dus ook veel vragen aan bod. Wij verzamelen hier de meeste gestelde vragen. Of lees op Ervaringensite.nl andere Essent ervaringen

Ik heb mijn jaarrekening niet van Essent ontvangen, hoe kant dit?

Je ontvangt je jaarafrekening uiterlijk zes weken nadat  je de meterstanden hebt doorgeven of zijn opgenomen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan het zo zijn dat de meterstanden te ver afwijken van de verwachte meterstanden. In dit geval zal Essent kijken hoe dit kan en krijg je uiterlijk 4 weken daarna de jaarafrekening.

Je kan in “Mijn Essent” ook zien wanneer je de jaarafrekening precies zult ontvangen.

Wat kan je doen met Mijn Essent?

Mijn Essent is het afgesloten gedeelte waar jij als klant toegang tot krijgt wanneer je aangemeld bent. Hier staan al je zaken in welke betrekking hebben tot je energiecontract met Essent. Zo kan je hier onder andere je meterstanden doorgeven, offertes samen laten stellen of je facturen bekijken en betalen.

Wat is de Essent VerbruiksManager+?

Nog makkelijk om al je energiezaken in te regelen bij Essent is de VerbruiksManager+ . Met deze app krijg je inzicht in je verbruik, krijg je inzicht in je termijn bedrag en kan je onder andere zien wat je opwekt met je zonnepanelen. Ook kan je allerlei gegevens wijzigen en krijg je push berichten als er iets belangrijks te melden is. Ideaal om volledig inzicht en controle te krijgen over je energieverbruik

Je kan de app gratis downloaden in de app store.

Energieleverancier informatie
Telefoonnummer0900 – 1550 (€0,35 per gesprek)
Bereikbaarheidma t/m vr van 08.00 - 20.00 uur
za van 09.00 - 13.00 uur
Websitehttps://www.essent.nl