Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Verhuizen en je energiecontract

Als je gaat verhuizen dan zijn er natuurlijk ook voor je energiecontract een paar dingen welke je moet regelen. Een energiecontract is namelijk een persoonsgebonden contract en deze neem je dus mee naar je nieuwe woonadres.

Nieuwe energieleverancier als ik verhuis

Als je gaat verhuizen dan start alles opnieuw en dan is het ook een uitermate geschikt moment om eens een nieuwe energiecontact af te sluiten. Wel moet je opletten dat je energiecontract een persoonsgebonden contract is. Zodra je gaat verhuizen dan neem je jouw bestaande energiecontract dus mee. Vaak word dan vergeten om de voorwaarde van je energiecontract te controleren.

Checklist verhuizen en je energiecontract

Als je gaat verhuizen dan valt het wel mee wat je allemaal moet regelen. Toch is het wel noodzakelijk dat wat je moet regelen je goed doet. Bekijk hieronder onze checklist voor als je gaat verhuizen en wat je moet regelen voor je energiecontract.

1. Geef je verhuisdatum tijdig door aan je energieleverancier

Als je gaat verhuizen dan moet je energieleverancier hier natuurlijk van op de hoogte zijn. Dit dien je uiterlijk twee weken voor je verhuizing te doen en kan je maximaal drie maanden van te voren doorgeven. Na het doorgeven van je verhuizen krijg je binnen enkele werkdagen bevestiging van je energieleverancier een ontvangstbevestiging met de meterstandenformulier.

2. Meterstanden invullen

Als je gaat verhuizen dan krijg je met twee situaties waarschijnlijk te maken.

Let op dat als je meterstanden moet doorgeven aan je energieleverancier dat je dit altijd binnen 15 dagenna verhuizing dient te doen. De energieleverancier geeft deze meterstanden dan ook direct door aan de netbeheerder. Dit hoef je dus niet zelf te doen.

3. Eindafrekening controleren

Zodra de energieleverancier het meterstandenformulier heeft ontvangen dan kan de eindafrekening gaan plaatsvinden. De eindafrekening van je oude woning ontvang je altijd maximaal 8 weken na je verhuizing. Controleer deze eindafrekening goed op de doorgegeven meterstanden. Kloppen deze niet dan is de kans groot dat het meterstandenformulier niet goed is aangekomen. In dat geval doen ze namelijk een inschatting. Neem dan altijd even contact op met je energieleverancier.

4. Bepaling voorschotnota

Bij je nieuwe woning zal je een voorschotnota ontvangen van je energieleverancier. Deze is vaak gebaseerd op het verbruik van de vorige bewoners. Koop je een nieuwbouwwoning dan word hier altijd een inschatting voor gedaan. Wil je de voorschotnota aanpassen of meer duidelijkheid erover? Neem dan altijd even contact op met je energieleverancier.

Laatst geupdate op 16 september 2016