Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Greenchoice

Greenchoice 10 0

Greenchoice is sinds 2001 actief op de Nederlandse energiemarkt. Het Rotterdamse bedrijf staat voor een klein, jong en strak georganiseerd bedrijf met een uitermate groen hart. Op dit moment telt het bedrijf ongeveer 250.000 klanten waarbij het zich al degelijk van de kleintjes mag onderscheiden. Met als doel om alle energie 100% groen te leveren proberen ze al jaren de energiemarkt te verstevigen. Energie opgewekt uit zon, water, wind en biomassa en dan ook nog het liefst uit Nederland. Greenchoice doet alles aan een zo duurzaam mogelijke toekomst.

Greenchoice tarieven

Dat Nederlandse groen energie en scherpe tarieven samen gaan weet Greenchoice. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende looptijden qua contract. Hieronder de Greenchoice tarieven van 2020

Pakket Stroomprijs Gasprijs Actie Prijs per maand
Greenchoice groene stroom & gas vast 3 jaar €0,209669 per kWh €0,638287 per m3 €89,82
Greenchoice groene stroom & gas variabel €0,206777 per kWh €0,649903 per m3 €90,43
Greenchoice groene stroom & gas vast 1 jaar €0,209306 per kWh €0,651597 per m3 €90,88

Let op dat de prijzen van jouw energiepakket heel anders kunnen zijn. Zo kan je natuurlijk zelf stroom opwekken waardoor hij lager uitvalt, maar kan je ook een haal ander verbruik hebben. Hierboven is gerekend met een verbruik van 1500 kWh stroom en 1000 m3 gas.

Duurzaamheid Greenchoice

In 2017 wist Greenchioce al 70% van hun opgewekte stroom uit Nederlandse groen bronnen te halen. De laatste 30% kwam uit Europese groene voorzieningen. Sinds 2019 is hier verandering in gekomen en heeft het op de consumentenmarkt 100% Nederlande groene energie. Dit betekend dat het alle opgewekte stroom uit Nederlandse bronnen verkrijgt. Op dit moment is dit 10% Nederlandse zonneenergie, 82% Nederlandse windenergie en 8% Nederlandse Biomassa.

Maar hier houdt de missie van Greenchoice nog niet op! Ook voor het gas wat door de klanten wordt verbruikt hebben zij een CO2 compensatie regeling. Deze compensatie gaat naar wereldwijde bosbeschermingsprojecten om zo de CO2 te kunnen compenseren.

Greenchoice windvangers

Niet iedereen in Nederland heeft het geld of de mogelijkheden om direct thuis stroom op te wekken. Bij Greenchoice kan je dan toch investeren in groene voorzieningen door een stukje windmolen te kopen. Dit noemen zij ook wel een WindVanger. Hiermee heb je een stukje windmolen en krijg je elk jaar 125 kWh per jaar. Je kan windvangers met verschillende looptijden kopen waardoor je voor langere tijd elke jaar gratis stroom geleverd krijgt. Uiteindelijk kan je tot 80% van je verbruik dekken met deze WindVangers

Greenchoice klanteservice

Greenchoice is geen echte prijsvechter, maar probeert wel duurzame energie zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Door de organisatie “Lean en mean” in te richten zorgt Greenchoice voor een zo optimaal mogelijke werkvloer. Zo kunnen de medewerkers maarliefst 95% van de klanten vragen direct beantwoorden waardoor de klanten direct duidelijkheid hebben en er veel tijd bespaart word.

Greenchoice ervaringen

Over het algemeen zijn de ervaringen over Greenchoice erg positief. Veruit de meeste klanten is erg tevreden over de duurzaamheid van het bedrijf.

Veelgestelde vragen Greenchoice

Greenchoice heeft klantenservice erg hoog in het vaandel staan, maar toch hebben de klanten nog altijd vragen. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen van Greenchoice.Daarbij heeft Greenchoice vaak erg goede overstapvergoedingen waardoor veel nieuwe klanten kunnen profiteren van erg scherpe energietarieven.

Ik betaal geen opzegboete, maar mag ik dan zomaar overstappen van pakket?

Bij Greenchoice betaal je geen boete bij het overstappen zoals je bij eigenlijk alle andere energieleveranciers wel betaald. Als je bij Greenchoice dus een 1 jarige pakket afsluit en halverwege het jaar toch een 3 jarige pakket wilt dan kan diet zonder probleem. Als je dit aangeeft, krijg je dezelfde dag nog een mail met je nieuwe contract.

Hoe kan je overstappen naar Greenchoice?

Wanneer je bij Green Choice je energiecontract hebt aangevraagd dan zal je spoedig een bevestigingsmail ontvangen. Hierna gaat de bedenktermijn in waarbij je 14 dagen als consument nog kosteloos van je energiecontract mag afzien. Hierna zal je energiecontract ingaan en kan er begonnen worden met het leveren van 100% Groene Nederlandse energie. Let op dat je altijd de datum doorgeeft wanneer je energiecontract verloopt van je oude energieleverancier. Hiermee voorkom je onnodige boetes.

Wanneer krijg je de welkomstkorting bij Greenchoice

Je welkomstkorting wordt net zoals bij alle andere Nederlandse energieleveranciers bij je eindafrekening verrekend. Heb je dan teveel betaald dan zal je een bedrag teruggestort krijgen van Greenchoice.

Energieleverancier informatie
Telefoonnummer010 478 23 26 (Lokaal tarief)
Bereikbaarheidma t/m vr: 8.30 - 17.30 uur
za: 08.30 - 17.00 uur
Websitehttps://www.greenchoice.nl