Onafhankelijk & snel energie vergelijken
NLE informatie
NLE ervaringen NLE pakketten

Nederlandse Energie Maatschappij (NLE)

Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) 10 0

NLE is gestart in 2004 het jaar van de liberalisering van de energiemarkt. In 2015 opende NLE het eerste kantoor en gingen de deuren naar de consumenten voorgoed open.Tot 2012 was de missie om de energiemarkt open te breken. Inmiddels daagt NLE andere energieleveranciers uit om scherpere prijzen aan te bieden dan zij. Inmidddels heeft NLE dan ook al 750.000 klanten en is het een van de grootste energieleveranciers van Nederland.

NLE tarieven

NLE staat bekend als absolute prijsvechter. Veel huishoudens die voor NLE kiezen doen dit dan ook vanwege de uitermate scherpe tarieven. Daarbij heeft NLE ook vaak erg goede acties waardoor huishoudens kunnen profiteren van een eenmalige hoge korting. Hieronder een aantal van de NLE pakketten met een actie.

Pakket Stroomprijs Gasprijs Actie Prijs per maand
€0,198174 per kWh €0,562311 per m3 € 100,- Kom erbij bonus €81,05
NLE groene stroom & gas vast 3 jaar welkomstkorting €0,193334 per kWh €0,585301 per m3 € 160,- kom erbij bonus €82,23

NLE is een absolute prijsvechter

Nederlandse Energie Maatschappij ook wel NLE daagt andere Nederlandse energieleveranciers graag uit om hen van de troon te stoten als goedkoopste energieleverancier van Nederland. NLE is er van overtuigd des de meer concurrentie er is , des de lager de energieprijzen zijn. NLE is dan ook een echte prijsvechter in de energiemarkt en houdt daarmee de energiemarkt graag scherp. Eigenlijk kan je dan ook altijd wel rekenen op een geweldige welkomstkorting bij NLE als nieuwe klant.

NLE duurzaamheid

NLE scoort jaarlijks nog steeds een onvoldoende als het aankomt op duurzaamheid. Afgelopen jaar scoorde het een 3,9 op duurzaamheid volgens het duurzaamheidsonderzoek van WISE Nederland. De grootste winst kan het bedrijf nog halen door duurzame stroom in te kopen bij de bron zelf.

NLE is transparant als het aankomt in de communicatie van groene stroom. Vaak gebruiken energieleveranciers groene stroom als marketingsinstrument, maar NLE doet daar niet aan! Dit heeft als reden omdat veel energieleveranciers vaak verkondigen dat zij groene stroom verkopen, maar hier vaak een adertje onder het gras zit.

Veel energieleveranciers kopen namelijk GvO’s (Garanties van Oorsprong) in van Scandinavische waterkracht waarna zij beweren dat ze 100% groene energie verkopen. Deze zogeheten GvO’s zorgen er uiteindelijk alleen voor dat stroom vergroend wordt, maar draagt nauwelijks bij aan een duurzame toekomst.

NLE geeft hier een duidelijk verschil in door klanten duidelijk te laten zien wat voor soort groene stroom zij inkopen. Zo betaal je voor Nederlands groene windenergie €12 per jaar meer.

Veelgestelde vragen NLE

Scherpe prijzen vraagt meestal om vraagtekens bij consumenten en daarom houden wij hieronder de meest gestelde vragen van NLE bij.

Hoe kan het dat NLE zo goedkoop is?

NLE is vrij nieuw in de energiemarkt en heeft daardoor geen verouderde systemen en beschikt over een uitermate goede ondernemersgeest. Door efficiëntie kan NLE het met vier keer zo weinig personeel doen waardoor de kosten zo minimaal mogelijk blijven. Daarbij koopt NLE hun energie direct in voor hun klanten en handelen daar net zoals veel energieleveranciers zelf niet in. Er gaat dus gaan tijd verloren in het handelen van energie. NLE steekt alleen tijd in de klant en niet in de randzaken.

Vergoed NLE de opzegvergoeding van mijn huidige energieleverancier?

Ja, NLE betaald de opzegvergoeding van je huidige energieleverancier. Natuurlijk dien je dan wel je nieuwe contract bij NLE uit te dienen.

Wat heeft Budget Energie met NLE te maken?

NLE en energieleverancier Buget Energie fuseren. Dit betekend dat zij hun krachten samen bundelen, maar wel blijven bestaan onder verschillende merken. Met dezelfde focus van energie aanbieden voor een scherpe prijs staan ze voor dezelfde kracht in de energiemarkt.

Energieleverancier informatie
Telefoonnummer088-7307307 (Lokaal tarief)
Bereikbaarheidma t/m vr: 08.00 - 20.00 uur
za: 10.00 - 16.00 uur
Websitehttps://www.nle.nl/