Onafhankelijk & snel energie vergelijken
Vandebron informatie

Vandebron

Vandebron 10 0

Vandebron werd in 2013 opgericht en begon in 2014 met de eerste levering van hun energie. Vandebron koopt duurzame energie van Nederlandse consumenten en verkoopt dit aan hun klanten. Zelfs omschrijven ze dit als het samenbrengen van vraag en aanbod van goeie energie. Hierdoor kunnen consumenten profiteren van 100% Nederlands groene energie en worden de opwekkers van de energie eerlijk gecompenseerd.

Vandebron tarieven

Vandebron staat niet direct bekend om de goedkoopste energieleverancier, maar wel als de groenste. De energiemaatschappij zorgt al jaren voor eerlijke prijzen in de duurzame energiemarkt. Nieuwe klanten kunnen zelfs zelf kiezen waar ze groene energie van willen hebben. Ben jij opzoek naar duurzame energie uit Nederland dan heb je bij Vandebron absoluut een scherpe prijs.

Op dit moment heeft Vandebron ook meerdere acties lopen. Zo krijg je bijvoorbeeld bij een 1-jarig energiecontract €200 welkomstkorting! Bekijk hieronder de kosten van de verschillende energiepakketten.

Kies je eigen duurzame energie

Bij de meeste energieleveranciers is het al lastig om inzicht te krijgen in hoe zij precies hun energie opwekken. Natuurlijk is er het energielabel, maar bij duurzame energie zitten hier vaak toch wat addertjes onder het gras. Bij Vandebron is dit niet het geval!

Wanneer jij je aanmeld bij Vandebron dan kan je namelijk precies zien van wie je duurzame energie kan krijgen. Zo kan je “Windenergie van Miehoor”, “Zonne- van Familie Van Bavel” of “Zonne-energie van Zonnepark Avri” kopen. Je kiest gewoon van wie je jouw energie wilt krijgen en Vandebron zorgt dat die allemaal in werking gezet wordt.

Zoals al eerder genoemd krijg je bij Vandebron 100% Nederlandse energie. Om precies te zijn bestaat hier 72% uit windenergie, 13,3% uit zonne-energie en 14,7 uit Bio-energiebronnen. Allemaal opgewekt in ons eigenlijk land. Helaas is het nog niet mogelijk om groen gas te produceren waardoor deze een CO2-compensatie krijgt. Deze compensatie wordt volgens het Gold Standard gedaan wat betekend dat aan de strengste klimaatcompensatie word gedaan.

Vandebron Laadpaal & Laadpas

Heb jij een auto die elektrisch kan rijden dan zit je bij Vandebron helemaal goed! Vandebron staat natuurlijk voor een duurzame toekomst en elektrisch rijden sluit daar goed bij aan. Daarom is het mogelijk om bij je auto een laadpaal te laten plaatsen via VandeBron. Via de website kan je een laadpaal aanvragen waarna je een all in prijsopgaven krijgt. In samenwerking met Alfen komt er vervolgens een monteur om alles bij je thuis te plaatsen.

Naast de laadpaal kan je ook een laadpas aanvragen. Hierdoor krijg je toegang tot alle openbare laadpalen van Nederland en een groot deel van Europa. Bekijk hier de laadpalenkaart van VandeBron. Voor €3,50 per maand of €1,50 voor klanten kan je er dan gratis gebruik van maken. Per laadpaal die je gebruikt betaal je daarnaast een tarief per kWh. Dit verschilt per laadpaal want dit kan de beheerder zelf instellen.

Dit alles kan je gemakkelijk controleren en beheren via de app die erbij geleverd is. Zo kan je ook zakelijk en privé bijvoorbeeld scheiden.

Veelgestelde vragen Vandebron

Vandebron is uniek in de energiemarkt en nog niet zo heel lang actief. Niet gek dat er nog de nodige vragen zijn bij consumenten. Hieronder hebben wij de belangrijkste vragen samengevat.

Waarom is Vandebron anders als andere energieleveranciers?

Vandebron koopt energie in wanneer klanten zich aanmelden bij de betreffende energieopwekker. In tegenstelling tot veel energieleveranciers hebben klanten daardoor een transparant beeld waar hun energie precies vandaag komt. Daarnaast maakt Vandebron geen winst op het verbruik, maar maken ze gebruik van een abonnementsprijs. De variabele leveringskosten zijn dus de kosten die rechtstreeks naar de producent gaan.

Je bent geen klant kan je dan wel een laad- paal of pas aanvragen?

Ja je kan ook als niet klant bent bij Vandebron gewoon aanmelden om een laadpaal plaatsen. Je kan via de website een offerte hiervoor opvragen. Wanneer je de laadpas voor 3 uur aanvraagt zal deze direct afgehandeld worden en kan je voor €3,50 per maand gebruik maken van het netwerk

Wat heeft Essent met Vandebron te maken?

Essent is sinds november onderdeel van Essent. Dit betekend niet dat het merk vervalt. In tegenstelling juist, want door samen de krachten te bundelen zal eerder hun missie in de transitie behaalt worden. Een duurzame toekomst waar Vandebron op dit moment uitermate sterk in is.

Energieleverancier informatie
Telefoonnummer ()
Bereikbaarheid
Website