Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Ondanks dat het produceren van groene energie wat duurder is als dat van grijze energie liggen de prijzen niet ver uit elkaar. Het is dus zeker niet altijd het geval dat groene energie duurder is als grijze energie. Zeker als er een energie aanbieding bij wordt weggegeven kan groene energie zelfs een stuk voordeliger zijn.

Prijsdalingen groene energie

De afgelopen jaren zijn de prijsdalingen van groene energie duidelijk zichtbaar. Waar in het verleden veel groene energie werd verkocht onder het mom van sjoemelstroom is dit ook steeds meer aan het veranderen. Door de aanleg van verschillende windmolenparken en zonnepaneelparken komen er steeds meer energieleverancier met 100% Nederlands groene energie wat de concurrentie prima aan kan met grijzen energie. Energiebedrijven als Qurrent en Pure Energie zijn hier bekende voorbeelden van welke al jaren groeien door het aanbod van betaalbaar groene energie.

Subsidie groene energie

Een belangrijke factor waardoor groene energie nog altijd de concurrentie aankan met grijze energie is de subsidie. De overheid legt een klein bedrag bovenop de opgewekte stroom waardoor de consumentenprijs vergelijkbaar is met die van grijze energie. Deze subsidie wordt jaarlijks vermindert waardoor groene energie in de loop van de tijd het grijze energie moet vervangen.