Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Grijze energie

Grijze energie komt steeds meer onder een vergrootglas te liggen en dat is natuurlijk niet geheel onterecht. Grijze energie wordt opgewekt doormiddel van fossiele brandstoffen welke kunnen opraken. Daarnaast zorgt de verbranding van fossiele brandstoffen om energie op te weken voor de nodige CO2 uitstoot wat slecht is voor het milieu.

Grijze energie of groene energie

Bijna 90% van alle energie welke in Nederland word opgewekt is grijze energie. Voorheen kreeg iedereen in Nederland grijze energie maar sinds de liberalisering in de energiemarkt is hier verandering in gekomen. Door zelf te mogen kiezen naar welke energieleverancier je wilt gaan, kan iedereen een kiezen voor wat voor energie die kiest. Daarbij gaan steeds meer consumenten begrijpen dat grijze energie uitputtelijk is en zorgt voor veel milieu problemen. Groene energie is dan ook onuitputtelijk en milieuvriendelijk. Consumenten worden tegenwoordig dan ook steeds meer gestimuleerd om een bewuste keuze te maken voor groene energie.

Grijze energie is goedkoper?

Doordat er al lange tijd grijze energie wordt opgewekt zijn de investeringen ten opzicht van groene energie een stuk lager. Dit heeft dan ook wel zijn neerslag op de prijs. Over het algemeen zal je dan ook zien dat grijze energie goedkoper is als groene energie. Toch is dit niet altijd het geval. Zo zijn er steeds meer 100% groene energieleveranciers welke prima kunnen concurreren met grijze energie leveranciers.

Waarom is er nog zoveel grijze energie?

Op grote schaal duurzame energie produceren is nog erg duur. Energieleveranciers kunnen steeds meer duurzame energie opwekken als er voldoende consumenten zijn welke voor echt 100% Nederlandse groene energie kiezen. Het uiteindelijke doel is om in 2050 een volledig eigen voorziening te hebben als het gaat om duurzame energie. Momenteel staat de teller op 11% en is het doel om in 2020 op 14% te staan.

Laatst geupdate op 19 mei 2016