Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Spouwmuur isoleren en een heerlijk warm huis

Je spouwmuur isoleren is misschien wel de gemakkelijkste manier om je huis beter te isoleren. Zeker voor huizen die tussen 1920 en 1976 zijn gebouwd is dit de ideale investering. Spouwmuurisolatie zorgt voor lagere energiekosten, ideale wooncomfort en is goed voor het milieu! Daarbij zijn de kosten voor het aanleggen van spouwmuurisolatie ook nog eens erg aantrekkelijk.

Je spouwmuur isoleren zonder troep en rompslomp

De spouwmuur is een gevel die bestaat uit twee stenen muren met daartussen een ruimte van 4 tot 6 centimeter. Door deze ruimte op te vullen met een isolatiemateriaal als piepschuimbolletjes of glaswol houdt deze ruimte de warmte vast. Een gespecialiseerd bedrijf boort enkele gaatjes in de voegen van de buitenmuur. Via de gaten welke enkele centimeters groot zijn, kan het isolatiemateriaal de spouw in worden gespoten. Nadat de spouw vol zit met isolatiemateriaal worden de gaten weer netjes gevuld met de zelfde kleur als de voeg.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je huis een spouwmuur hebt. Woningen welke na 1920 zijn gebouwd zijn, hebben allemaal een spouwmuur. In deze tijd werden de spouwmuren vooral gebruikt om vocht tegen te gaan. De spouwmuur zorgde er namelijk voor dat de vocht namelijk niet de woning in kon trokken. Vanaf 1976 werden de woningen ook allemaal voorzien van isolatie in de spouwmuren.

Spouwmuurisolatie kosten en opbrengsten

Je spouwmuur isoleren kan je niet zelf isoleren en moet daarom gedaan worden door een bedrijf. Gemiddeld zullen deze kosten ongeveer op 800 euro neerkomen voor een normale rijtjeswoning. Combineer je dit bijv. met je vloer isoleren of een andere manier van isoleren dan kan je maar liefst 20% subsidie krijgen. Je spouwmuur isoleren zal dan ongeveer neerkomen op 640 euro. De jaarlijkse besparing door Spouwmuurisolatie is ongeveer 200 euro per jaar wat betekend dat je binnen 3 a 4 jaar je investering al hebt terugverdiend!

Natuurlijk zullen grotere huizen als hoekwoningen of vrijstaande huizen een stukje duurder zijn om te isoleren, maar de besparingen zijn daarbij ook hoger. Voor elk type woning kan je er vanuit gaan dat je met ongeveer 4 jaar de kosten eruit hebt gehaald.

Spouwmuur isoleren door vakkundig bedrijf

Je spouwmuur isoleren kan je het beste laten isoleren door een vakkundig bedrijf. Waarbij aan te raden is om ten alle tijden bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen. Ben je opzoek naar bedrijven welke spouwmuur isolatie kunnen aanbrengen dan is het aan te raden om naar het energieloket van je gemeente te gaan.

Bedrijven om je spouwmuur te isoleren

Opzoek naar een bedrijf welke jouw spouwmuur kan isoleren? Hieronder een lijst met bedrijven.

Bedrijf Klantbeoordeling
Bedrijfslogo 10.0

* Denk je dat jouw bedrijf hier in aanmerking komt, neem dan contact met ons op!

Laatst geupdate op 13 januari 2017