Onafhankelijk & snel energie vergelijken

IKEA zonnepanelen een verstandige keuze?

Laatst geupdate op 16 maart 2017
IKEA zonnepanelen een verstandige keuze?

In Nederland zijn we gek op IKEA en wij snappen dat ook best wel. IKEA staat bekend om haar degelijke producten, goede service en bovenal haar goed prijs voor de producten welke ze aanbieden. Maar geldt dit ook voor de IKEA zonnepanelen? Zijn deze wel vergelijkbaar met andere zonnepanelen en voldoen ze aan de echte IKEA standaard? Wij hebben alles voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

IKEA staat voor duurzaamheid en betrouwbaarheid

IKEA staat voor duurzaamheid en wat dat betreft sluit het aanbieden van zonnepanelen daar perfect bij aan. Door gebruik maken van de krachtigste bron van energie namelijk de zon hoopt IKEA hiermee bij te dragen aan een duurzame toekomst. Wat dat betreft is de zon een ontzettend betrouwbare energiebron, want hij schijnt altijd en zelfs met bewolking ontvang je ongeveer 60% van de hoeveelheid zonlicht. Wat dat betreft sluit het allemaal aan bij de filosofie van IKEA.

IKEA zonnepanelen keuzes en kwaliteit

IKEA biedt volledige zonnepanelen systemen aan wat betekend dat je zonnepanelen inclusief omvormer met monitoring, volledige installatie en uitgebreide garantie krijgt. Hierbij biedt IKEA de keuze uit twee soorten zonnepanelen

Allebei de zonnepanelen zijn voor ons land prima en erg populair. Zo hebben ze beide een hoog rendement, maar renderen ze iets minder bij echt hoge temperaturen of diffuus licht. En dit laatste is dan ook direct het enige kleine minpunt. In Nederland kan het bewolk zijn waardoor er diffuus licht is en daar renderen deze type zonnepanelen iets minder in als andere types. De levensverwachting van deze zonnepanelen is in vergelijking met de andere type zonnepanelen erg gunstig en daardoor een goede investering. Het grootste verschil bij deze twee types is de kleur van de zonnepanelen (Monokristal is zwart en Polykirstal is blauw). Ook rendeert de Monokristallijn beter waardoor het voor kleinere daken (zeker bij zuidoriëntatie) geschikter is. Je hebt daardoor namelijk minder zonnepanelen nodig.

IKEA zonnepanelen kosten en besparen

Zoals hierboven al beschreven zullen de kosten van 10 zonnepanelen ongeveer uitkomen op een investering van €3.200 a €4.000. De totale opwekking volgens IKEA zal neerkomen op ongeveer 2700 kWh per jaar wat gelijkt staat aan een besparing van €500,-. Binnen 8 jaar heb je de kosten van je zonnepanelen dan ook eruit en met een rendement van 10% kan je beter zonnepanelen op je dak plaatsen als het geld op je spaarrekening zetten.

Natuurlijk tellen zonnepanelen ook mee in de waarde van je huis, maar dit laten wij liever buiten de terugverdiensten. Wij hanteren over het algemeen dat zonnepanelen ongeveer €5.000 extra waarde aan je huis toevoegen. Wil je energie besparende maatregelen doorvoeren welke meer invloed hebben op de waarde van je woning dan kan dit ook door je woning beter te isoleren.

IKEA zonnepanelen een goede investering

Bij de start van de verkoop van IKEA zonnepanelen verkocht IKEA zonnepanelen met de thin-film’ technologie. Dit was erg opmerkelijk aangezien alle zonnepanelen op de Nederlandse markt poly- of monokristallijn modules waren. Inmiddels is IKEA dus ook overgestapt naar deze type zonnepanelen en kan het dus echt de concurrentie aan met de reguliere zonnepanelen aanbieders.

De omvormer is van SolarEdge wat kwalitatief top is. De prijs van deze omvormer is wat aan de hoge kant, maar dat levert het wat ons betreft ook op.

Helaas is het moeilijk te zeggen of de IKEA zonnepanelen echt goedkoper of duurder zijn. Het lijkt erop dat de zonnepanelen een prima investering zijn en zeker qua prijs vergelijkbaar is met andere zonnepanelen aanbieders. Toch adviseren wij altijd om een offerte aan te vragen bij andere zonnepanelen aanbieders.

Tags: ,
Onze experts schreven ook deze relevante berichten
Het eerste kwartaal van 2017 is voor zonnepanelenbezitters een goed kwartaal geweest. Door de goede maand maart heeft een gemiddeld zonnepaneel installatie maar liefst 18% meer opgebracht dan het gemiddelde van dezelfde periode, meldt essent Zonure
Duurzaamheid is een steeds belangrijk item in onze samenleving en zonnepanelen zijn daar een mooi voorbeeld van. Sinds zonnepanelen goedkoper zijn geworden, hebben ze enorm aan populariteit gewonnen. Los dat zonnepanelen ontzettend duurzaam zijn,
Het afgelopen jaar hebben zonnepaneelbezitters er warmpjes bij gezeten. Met 1880 zonuren scheen de zon afgelopen jaar maar liefst 240 uur meer dan een gemiddeld jaar. Dat maakt Milieu Centraal vandaag bekend via hun website. 9 procent meer zonur
Wellicht is het je al opgevallen dat er steeds meer reclame te horen is over "Energie besparen doe je nu". Deze overheidscampagne is het in het leven geroepen om de barrières rondom energiebesparing te verlagen en de urgentie verhogen. Om de doelst