Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Energieprijzen 2017

De energieprijzen 2017 zullen hoger uitvallen dan wij gewend waren in 2016. Doordat de belastingen van de energieprijzen zijn gestegen, zullen we gemiddeld een paar tientjes meer kwijt zijn aan onze energierekening. Dit jaar is dan ook voor het eerst sinds 2014 dat de energieprijzen zullen stijgen. Misschien is het daarom dit jaar nog wel belangrijker om over te stappen van energieleverancier.

Toch valt er nog genoeg te besparen door ook dit jaar weer de juiste keuze te maken als je gaat overstappen van energieleverancier. De consumenten welke namelijk jaarlijks overstappen naar een 1-jarig energiecontract zullen elk jaar weer het meest besparen. Energie vergelijken 2017 lijkt dus nog belangrijker als de jaren hiervoor

Energieprijzen 2017 vergelijken

Omdat de energieprijzen 2017 zullen stijgen lijkt het belangrijker als ooit om een vast energiecontract af te sluiten. Met een vast energiecontract sluit je vaste leveringskosten af (dus geen energiebelasting) waardoor je aankomend jaar niet te maken hebt met misschien nieuwe prijsstijgingen. In onze energievergelijker kan je gemakkelijk en snel binnen een paar stappen gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jou berekenen.

Opbouw energierekening 2017

Als we naar onze energierekening kijken dan bestaat deze altij uit drie onderdelen. Zo betaal je altijd leveringskosten, netwerkkosten en belastingen. De energieleverancier heeft eigenlijk alleen invloed op de leveringskosten, want dit is het bedrag wat zij vragen voor hun stroom of gas. De netwerkkosten zijn bedoelt voor de levering en onderhoud aan het energienet en wordt door de energieleverancier afgedragen aan de netbeheerder. En de belasting worden jaarlijks bepaald door de overheid en ook deze kosten moet de energieleverancier afstaan.

Aankomende jaar zal de verdeling van onze energierekening ongeveer uitkomen op 45% aan leveringskosten, 38% aan netwerkkosten en 17% aan belastingen.

Essent als enigste niet duurder

Energieleverancier Essent is tot nu toe de enigste welke het voor elkaar heeft gekregen om de energieprijzen op het niveau van 2016 te behouden. Door op het juiste moment stroom en gas ingekocht te hebben, kan Essent de energieprijzen van 2016 vrijwel hanteren. Als we kijken hoeveel dit kan schelen dan kom dit op ongeveer 80 euro uit in vergelijking met andere energieleveranciers. Natuurlijk zal Essent ook de stijging van de energiebelastingen moeten doorvoeren.

Laatst geupdate op 31 maart 2017