Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Wat is duurzame energie?

Duurzame energie wordt ook wel groene energie genoemd en is energie wat niet belastend is voor het milieu. Simpel gezegd is het energie wat wordt opgewekt met zo min mogelijk uitstoot van CO2 gassen. Voorbeelden zijn zonnepanelen, windmolens en waterturbines.

Duurzame energie de toekomst

Duurzame energie zal in de toekomst een steeds belangrijker onderdeel gaan spelen. Met de huidige klimaat problemen zal duurzame energie een belangrijk rol spelen. Grijze energie wat wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen als steenkool en aardolie veroorzaakt een hoop CO2-uitstoot. Deze uitstoot is schadelijk voor ons milieu, maar daarbij ook nog eens voor onze gezondheid. Ook een groot nadeel van fossiele brandstoffen is dat het op kan raken waardoor we in de toekomst niet voldoende energie zouden kunnen opwekken. Duurzame energie is daarbij oneindig beschikbaar en vrijwel niet schadelijk voor het milieu en onze gezondheid.

Hoe krijg ik duurzame energie?

Als je gaat overstappen van energieleverancier kan je voor verschillende soorten energie kiezen. Veel energieleveranciers bieden op dit moment grijze energie, groene energie uit Europa of groene energie uit Nederland aan. Wil je echt 100% duurzame energie dan moet je voor groene energie uit Nederland kiezen. Deze energie wordt opgewekt in Nederland bijvoorbeeld door windenergie of zonne-energie. De energie welke je afneemt is hetzelfde als de energie welke je normaal afneemt alleen investeer je jouw geld nu in duurzame energie uit Nederland. Dit bekend dat jou geld dus weer opnieuw geïnvesteerd word in duurzame energie uit ons eigen land.

Kies je voor groene energie uit Europa dan is de kans groot dat je gewoon investeert in grijze energie uit ons eigen land. De grijze stroom vergroenen ze alleen door groene stroom certificaten op te kopen uit Scandinavische landen. Door deze certificaten lijkt het alsof een energieleverancier groene energie aanbiedt, maar in werkelijkheid leveren ze gewoon groen energie. Dit noemen ze ook wel sjoemelstroom. Lees hier alles over sjoemelstroom.