Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Wat is het beste moment om over te stappen?

Overstappen van energieleverancier kan altijd. Het enige waar je eigenlijk rekening mee moet houden is wanneer je contract verloopt. Het kan namelijk zo zijn dat je wilt overstappen, maar je nog een lopend energiecontract met je huidige energieleverancier hebt. In dit geval kan een energieleverancier een opzegvergoeding in rekening brengen. In sommige gevallen zal je nieuwe energieleverancier deze opzegvergoeding (deels) vergoeden, maar dat is zeker niet in alle gevallen zo. Lees goed de algemene voorwaarde voor je gaat overstappen zodat je 100% zeker weet hoe dit zit.

Moment van overstappen belangrijk

Het moment dat je gaat overstappen is wel degelijk van belang. Het beste moment om over te stappen is vlak voordat je de laatste energierekening ontvangt. Je kan namelijk zes weken voor het beëindigen van je energiecontract al een nieuwe energieleverancier afsluiten.

Mocht je langer bij je energieleverancier blijven waardoor je contract is omgezet naar een variabel energiecontract kan je in de problemen komen met de termijnbedragen welke je betaald en het werkelijk verbruik. Met het termijnbedrag betaal je namelijk een gemiddelde maandkosten, maar is je werkelijke verbruik hoger dan moet je dit verschil wel betalen. Het beste is dus om voor de wintermaanden al over te stappen mocht je een variabel energiecontract hebben. Hierdoor blijf je een naheffing voor en dat is wel zo prettig.

Let op de welkomstpremie

Veel van onze overstappers stappen over met een hoge welkomstpremie of een mooi cadeau. Het is wel aan te raden om dan je volledige energiecontract uit te zitten. Je krijgt namelijk vrijwel altijd alleen de welkomstpremie als je de volledige contracttijd bij je energieleverancier blijf. Stap je te vroeg over dan zit dus niet alleen vast aan je opzegvergoeding, maar loop je ook je energie aanbieding mis.