Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Wat kost overstappen van energieleverancier?

Overstappen van energieleverancier is gratis en de overstap wordt in vrijwel alle gevallen geheel gratis voor je geregeld. Let wel op dat dit alleen het geval is als je geen lopend energiecontract meer hebt. Ben je nog nooit overgestapt van energieleverancier dan is de kans groot dat je kosteloos kan overstappen.

Controleer je energiecontract voor je overstapt

Zoals hierboven aangegeven is overstappen van energieleverancier geheel gratis alleen dien je wel contractvrij te zijn. Heb je nog wel een energiecontract, maar verloopt deze binnen drie maanden dan kan je ook geheel gratis overstappen. De nieuwe energieleverancier laat je nieuwe energiecontract namelijk dan pas ingaan op het moment dat je oude energiecontract is verlopen. Het voordeel hiervan is dat je naadloos overstapt en niet met eventuele overige kosten blijft zitten.

Is je energiecontract nog langere tijd geldig en wil je toch direct overstappen dan is de kans groot dat je energieleverancier een opzegvergoeding in rekening brengt. Dit bedrag is bij een energiecontract met een overgebleven looptijd van maximaal anderhalf jaar al €50,- per product. Is je overgebleven looptijd nog langer? Lees dan hier alles over de opzegvergoeding van je energiecontract