Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Ik maak gebruik van stadsverwarming, kan ik een andere leverancier kiezen voor de warmte?

Als je huis beschikt over stadsverwarming dan is het natuurlijk mogelijk om over te stappen van energieleverancier. Let alleen wel op dat je niet kan overstappen van leverancier voor de stadsverwarming, maar alleen voor stroom en gas.

Waarom kan ik niet overstappen van warmte leverancier?

Heb je stadsverwarming dan heb je te maken met warmte levering. Dit is in tegenstelling tot stroom en gas geen vrij markt. Je kan dus niet kiezen welke leverancier jou de warmte levert. Voor stadsverwarming bestaat geen landelijk netwerk, maar zijn er een beperkt aantal partijen betrokken. In de meeste gevallen is er één product en één leverancier voor de warmte.

Overstappen met stadsverwarming

Als je gaat overstappen met stadsverwarming dan zal dit in de meeste gevallen gaan om het stroompakket. De meeste huishoudens met stadsverwarming hebben namelijk geen gasaansluiting. Heb je wel een gasaansluiting? Let dan op dat je verbruik waarschijnlijk een stuk lager ligt dan normale huishoudens.

Mocht je willen overstappen van energieleverancier vergelijk dan alleen op stroom als je geen gasaansluiting hebt. Heb je wel een gasaansluiting vul dan het goede verbruik in bij je gas en gebruik geen inschatting van het internet.

Warmtewet

Om ervoor te zorgen dat er geen oneerlijke handel in warmte komt, is er in 2014 een Warmtewet gekomen. In deze wet wordt vastgesteld hoe duur het maximaal mag zijn en waaraan de dienstverlening moet voldoen.