Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Moet ik een vast of variabel tarief kiezen?

Als je gaat overstappen dan kan heb je de keuze uit verschillende energieproducten. Zo kan je ervoor kiezen voor verschillende type groene energie, maar ook voor een vast of variabel leveringstarief. Bij een vast leveringstarief staan de kosten vast voor de gehele afgesproken looptijd. Bij een variabel leveringstarief word er ieder halfjaar berekend wat de nieuwe leveringstarieven zijn.

Voordelen vast leveringstarief

Ben jij het type wat van stabiliteit en zekerheid houdt? Dan is een vast leveringstarief waarschijnlijk de beste keuze. Je bent voor de gehele looptijd van je energiecontract verzekerd voor een bepaalde kosten waardoor je weet waar je aan toe bent. Een nadeel is dat als de leveringstarieven lager worden je hier niet van meeprofiteert de gehele looptijd.

Voordelen variabel leveringstarief

Verwacht jij in de toekomst geen stijgingen van het leveringstarief dan kan het verstandig zijn om voor een variabel leveringstarief te gaan. Hierdoor kan je elk jaar profiteren van nieuwe energieprijzen waardoor je altijd van de meest recente leveringstarieven profiteert. Natuurlijk is het nadeel dat de leveringstarieven ook kunnen stijgen en meer moet gaan betalen.