Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Eneco ziet winst en omzet dalen door lage energieprijzen

Laatst geupdate op 31 januari 2017
Eneco ziet winst en omzet dalen door lage energieprijzen

De lage energieprijzen van het afgelopen jaren hebben flink zijn weerslag gehad op de omzet en winst van energiebedrijf Eneco. Dit blijkt uit de jaarcijfers welke afgelopen maandag zijn gepubliceerd.

In 2015 behaalde Eneco nog een 4,28 miljard wat in 2016 met 9% daalde naar 3,9 miljard euro. De winst is daarbij ook flink naar beneden gegaan. Zo wisten Eneco nog een winst van 199 miljoen euro te realiseren, maar dat is nog wel een daling van maar liefst 4% op jaarbasis.

Naast de winst welke afneemt door de energieprijzen lijkt het er ook op dat het klantenbestand van Eneco afneemt. Ook verbruiken mensen steeds minder energie wat ervoor zorgt dat er minder winst uit een huishouden overblijft.

Afsplitsen energie- en netwerkbedrijf

Eneco moest aan het eind van deze maand hun energie en netwerkbedrijf afsplitsen zoals Nuon en Essent dit al eerder deden. De opsplitsing van deze twee activiteiten kost een hoop geld en heeft ervoor gezorgd dat er flink hogere kosten waren. Uiteindelijk zal vandaag Eneco en netwerkbedrijf Stedin de afsplitsing rond moeten hebben.

Toekomst Eneco

Eneco zit de toekomst rooskleurig tegemoet. Op het gebied van vergroening scoort het bedrijf bijvoorbeeld al tijden erg goed in vergelijking met andere Nederlandse energieleveranciers. Zeker als we kijken naar de grote vijf energieleveranciers dan steeds Eneco hier met kop en schouders bovenuit. Ook de nieuwe windmolenparken welke zij afgelopen maanden hebben betreden dragen weer bij aan deze groene energie uit eigen land.

Onze experts schreven ook deze relevante berichten
Eneco is haar tweet grote concurrente achteraan gegaan en heeft een belang van 50% overgenomen in LichtBlick. Dit duitse bedrijf handelt in groen stroom en doet veel aan innovatie als het gaat om duurzame energie. Essent werd in 2009 ingelijfd doo
Het gaat al langere tijd minder met het Zeeuwse bedrijf Delta en daarom verkoopt het bedrijf drie windparken aan Eneco. Delta heeft het zwaar met de lage stroomprijs en kampt het bedrijf met de afsplitsing tussen het commercieel bedrijf en netwerkb
Energiebedrijven Delta en Eneco hebben van de ACM te horen gekregen dat de bedrijven de splitsing van het leveren van energie en het beheer van een eigen netwerk moet nakomen. Delta zal uiterlijk 30 Juni 2017 het bedrijf moeten opdelen in een en