Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Energieleveranciers komen met begrijpelijke algemene voorwaarden

Laatst geupdate op 31 maart 2017
Energieleveranciers komen met begrijpelijke algemene voorwaarden

Als je de algemene voorwaarde van je energieleverancier opent dan zal je al gauw tegen een hoop onbegrijpelijke text aanlopen. Vanaf 1 april zullen de algemene voorwaarde voor levering van stroom en gas bij energieleveranciers aangepast zijn. Hierdoor moeten consumenten beter begrijpen waar zij aan vast zitten voordat ze een nieuwe energiecontract afsluiten.

Wat verandert er precies?

Energieleveranciers vinden het belangrijk dat klanten snel en gemakkelijk begrijpen waarvoor ze tekenen bij een nieuwe energiecontract. De huidige algemene voorwaarde voldoen hier niet aan en daarom was besloten dat Enerige-Nederland (vereniging van energieleveranciers) een anders opzet zou maken. Deze nieuwe opzet is besproken met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis waar beide partijen op vrijwel alle punten hebben ingestemd. Alle energieleverancier gaan vanaf 1 april 2017 de nieuwe “Algemene Voorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas aan kleinverbruikers 2017 ” gebruiken.

Wat staat er in de algemene voorwaarde?

De algemene voorwaarde is er om zowel de consument als de energieleverancier te beschermen. Zo staan er verschillende afspraken in waar beide partijen aan moeten voldoen en wat hun rechten zijn. Daarom is het ontzettend belangrijk dat consumenten goed weten waarvoor ze tekenen. Onderanderen de volgende punten worden in de algemene voorwaarde behandelt

Dit is natuurlijk een kleine opsomming van wat er allemaal instaat. Wij raden daarom iedereen aan om de nieuwe algemene voorwaarde een keer goed door te lezen. Zeker als je van plan bent om van energieleverancier over te stappen, is het altijd verstandig om de algemene voorwaarde door te nemen.

Waar vind ik algemene voorwaarde?

De algemene voorwaarde kan je altijd bij je energieleverancier opvragen, maar omdat dit om een algemene voorwaarde voor alle energieleveranciers gaat hebben wij hem ook voor je online gezet. Lees hier de nieuwe “Algemene Voorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas aan kleinverbruikers 2017”

Onze experts schreven ook deze relevante berichten
Wanneer het takenpakket van netbeheerders als Stedin, Alliander en Enexis niet zorgvulder wordt afgebakend, is de kans groot dat we te maken gaan krijgen met forse prijsstijgingen. De Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) en de Consumenten