Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Wat is voordeliger: Verlengen of overstappen?

Laatst geupdate op 8 november 2016

Je energiecontract is bijna verlopen en dat betekend dat je weer een nieuw energiecontract mag afsluiten. Energieleveranciers doen altijd hun best om je te behouden door je een nieuw energiecontract toe te sturen. Zij willen tenslotte niets liever dan dat jij gewoon klant bij hen blijft. Maar is het nou verstandig om in te gaan op een contractverlenging of is het goedkoper om over te stappen?

Energieleverancier trekken vooral nieuwe klanten aan

Energieleverancier leggen de focus vooral op het aantrekken van nieuwe klanten. Het is dan ook vrij gebruikelijk dat overstappers vaak profiteren van een zo geheten “Welkomstkortingen” welke vaak erg aantrekkelijk zijn. Overstappen van energieleverancier zal dan ook in vele gevallen voordeliger zijn als je energiecontract verlengen.

Toch lijkt hier toch wat verandering in te komen. Zo zijn er steeds meer energieleveranciers welke klanten graag aan zich binden door een mooi actie. Zo heeft Nuon al een hele tijd de korting op stroom als je blijft, wat kan oplopen tot 25% korting op je stroomkosten. Ook komen er steeds meer energieleveranciers welke hun klanten langer binden door een verleningsactie aan te bieden.

Leg verlengingsaanbod naast een energie vergelijking

Het verstandigst is om de nieuwe energieprijzen van je huidige energieleverancier naast die van een energievergelijking te leggen. Hierdoor weet je  100% zeker wat de voordeligste keuze is. Wij raden wel altijd aan om goed na te denken hoe lang je een nieuw energiecontract vastlegt. Zo kan een 3-jarig energiecontract een hogere welkomstkorting bevatten, maar deze krijg je dan ook alleen in je eerste jaar. De twee daaropvolgende jaren profiteer je niet van deze welkomstkorting. Vaak is het dan ook het voordeligste om een 1-jarig energiecontract te nemen, tenzij je verwacht dat de energieprijzen omhoog gaan.

Overstappen is niet spannend of risicovol

Overstappen van energieleverancier is helemaal niet spannend en vooral niet risicovol. Jaarlijks stapt ongeveer 15% van iedereen over van energieleverancier en groeit dit jaarlijks nog steeds. Oudere vinden het vaak nog eng of spannend om over te stappen, maar dit is nergens voor nodig. Vraag gerust iemand om je te helpen bij het overstappen en je zal zien dat je al gauw honderden euro’s per jaar kan besparen.

Tags: ,
Onze experts schreven ook deze relevante berichten
Je eerst appartement of woning! Als starter op de woningmarkt komt er een hoop op je af en zo ook als het gaat om je energie. Wij helpen je graag op weg als als het aankomt bij je eerst energieleverancier te kiezen en wat hier allemaal bij komt kijke
Je wilt overstappen van energieleverancier, maar wat is nou het beste moment? Je wilt niet vast zitten aan die opzegvergoedingen en zeker niet zonder energie komen te zitten. Hieronder leggen wij alles uit over overstappen energie en alles wat hierb