Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Je eerste energiecontract: Alles over energie aanvragen

Laatst geupdate op 3 november 2016

Je eerst appartement of woning! Als starter op de woningmarkt komt er een hoop op je af en zo ook als het gaat om je energie. Wij helpen je graag op weg als als het aankomt bij je eerst energieleverancier te kiezen en wat hier allemaal bij komt kijken.

Energie aanvragen nieuwe woning

Je eerste energie aanvragen is eigenlijk de gemakkelijkste. Het enigste wat nodig is om je eerste energie aan te vragen, is een adres waar het geleverd moet worden.

Betrek je een nieuwbouwwoning dan is het belangrijk om te controleren of de energieaansluiting is aangemeld bij de netbeheerder. De netbeheerder waar jij wonend bent kan je hier opzoeken. Je krijgt vervolgens een brief van de regionale netbeheerder met het verzoek om binnen 20 dagen een energieleverancier te zoeken.

De gemakkelijkste manier om nu je energieleverancier uit te zoeken is om een energievergelijker te gebruiken. Hiermee kan je een schatting maken van je verbruik aan de hand van de type woning en het aantal personen. Vervolgens krijg je de goedkoopste energieleverancier voor jouw woning en verbruik.

Eerst energiecontract keuzes

Er zijn een hoop verschillende energiecontracten en alles kent zijn eigen voordelen. Wil je voor lange tijd aan een vaste prijs zitten of vind je een jaar voldoende? Vind jij duurzaamheid belangrijk of juist een een hoge korting? Maak hieronder kennis met alle keuzes bij een energiecontract.

Looptijd energiecontract

De looptijd van het energiecontract geeft de tijd aan dat je een contract aangaat met je energieleverancier. De gehele looptijd profiteer je van dezelfde energieprijzen waardoor je niet voor verassingen komt te staan. In de meeste gevallen kan je kiezen uit 1,3 of 5 jaar energiecontracten of een energiecontract met onbepaalde tijd. De onbepaalde tijd energiecontracten zijn hierbij vaak de duurste energiecontracten en de 1-jarige energiecontract de voordeligste. Wij raden dan ook aan om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten waardoor je jaarlijks profiteert van de hoogste (welkomst)kortingen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een steeds belangrijk onderdeel en er zit dan ook zeker vooruitgang in de opwekking hiervan. Nog niet zo lang geleden konden consumenten alleen grijze stroom afnemen, waarna er een paar jaar later groene energie (ook wel sjoemelstroom genoemd) bij kwam. Sinds een aantal jaar is er ook 100% Nederlands groene energie bij gekomen wat betekend dat de groene energie ook echt in ons land is opgewekt.

Vaste of variabele tarieven

Energieleveranciers mogen hun prijzen wijzigen wanneer ze willen, maar over het algemeen wijzigen de prijzen van de vaste energiepakketten maandelijks. Van de variabele energiepakketten is de twee keer per jaar. Wanneer je een energiecontract met een vast tarief afspreekt voor een bepaalde tijd dan krijg je die gehele looptijd dezelfde energieprijs. Wijzigt de volgende maand de energieprijzen dan heeft dit GEEN invloed op jouw energieprijs!

Tags: , , , , ,
Onze experts schreven ook deze relevante berichten
Bijna de helft van de consumenten neemt de energierekening door en is steeds bewuster hoeveel er bespaart kan worden als het overstapt van energieleverancier. Dit blijkt uit de Energiemonitor van de ACM. Steeds meer consumenten Oriënteren en stappe
In een eerder bericht lieten wij al weten dat de energieprijzen in 2017 omhoog gingen, maar Essent zal juist de energieprijzen in 2017 verlagen. Doordat Essent op het juiste moment hun gas en stroom heeft ingekocht, kunnen zij ook volgen jaar scherpe
Als je gaat overstappen van energieleverancier dan kan je daar een flinke welkomstpremie bij krijgen. De welkomstkorting is niets minder dan een mooie energie aanbieding. Als nieuwe klant ben je namelijk goud waard voor een energieleverancier en daa
Nog nooit zijn er zoveel consumenten overgestapt van energieleverancier volgens de ACM. In de afgelopen 12 maanden is maar liefst 17% van de consumenten overgestapt van energieleverancier. Zelfs 64% van deze consumenten is al vaker dan twee keer ov