Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Energiedirect

Energiedirect 10 0

Energiedirect is ontstaan na de liberalisering van de energiemarkt. In die 11 jaar is het uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 300 medewerkers en 350.000 klanten. Energie is na de grote drie dan ook de trotse bezitter van de 4de plaats van grootste energieleverancier. En is 100% dochteronderneming van het bekendere Essent.

Tarieven Energiedirect

Bij Energiedirect geloven ze dat het de klanten vooral gaat om de kosten. Lage energieprijzen en transparant zijn over de prijzen is daarom erg belangrijk. Daarom geen gigantische keuze uit verschillende pakketten, maar gewoon groene stroom met lage prijzen. Hieronder de Energiedirect tarieven

Pakket Stroomprijs Gasprijs Actie Prijs per maand
Energiedirect stroom & gas vast 1 jaar €0,206644 per kWh €0,641917 per m3 €120,- extra voordeel €80,59
Energiedirect stroom & gas vast 2 jaar €0,203014 per kWh €0,640707 per m3 €100,- extra voordeel €85,87

In het voorbeeld hierboven is er gerekend met een stroomverbruik van 1500 kWh en een gasverbruik van 1000 m3. Let hierbij op dat de prijs in jou regio kan verschillen met de prijzen die hier getoond worden. Er zijn namelijk enkele tarieven die regio gebonden zijn.

Waarom Energiedirect?

Eenvoud, direct en simpel dat is waar Energiedirect in gelooft. Met scherpe prijzen voor bestaande en nieuwe klanten en een eenvoudig aanbod gelooft energiedirect de energiemarkt te veroveren. Energiedirect levert energie doormiddel van eenvoudige pakketten met minimale keuze. Hierdoor besparen ze een hoop tijd en kunnen ze zich richten op waar ze goed in zijn. Goedkoop energie leveren en een zo goed mogelijk service bieden aan hun klanten. In 2014 won het dan ook de prijs van “Beste Klantadviseurs van Nederland”.

Duurzaamheid Energiedirect

Afgelopen jaar heeft het een flinke sprong gemaakt als het gaat om het verduurzamen van de energielevering. Met een 6,2 behaalde Energiedirect voor het eerst een voldoende volgens Wise Nederland.

Als je kijkt naar het stroometiket van het bedrijf dan zie je dat het bedrijf voornamelijk stroom opwekt uit windenergie. Bij de normale klanten is dit windenergie wat via windmolens uit Europa met GVO’s groen is. Het is ook mogelijk om exclusief groene NL windenergie aan te vragen. Dit kan je doen door voor het pakket “Wind garantie” te kiezen.

Waar EnergieDirect erg goed op scoort is het inverteren in een duurzamere toekomst. Zo zijn zijn de investeringen in fossiele brandstoffen flink naar beneden gegaan. Daarbij zijn de certificaten in waterkracht centrales sinds 2019 ingeruild voor Europese windenergie. Natuurlijk zal Nederlandse windenergie nog beter zijn, maar dit is al een hele verbetering.

Veelgestelde vragen Energiedirect

Energiedirect biedt voordelig energie aan en dat geeft soms de nodige vragen bij consumenten. Wij hebben hieronder de meestgestelde vragen voor Energiedirect hieronder samengevat.

Hoe stap je over naar Energiedirect?

Overstappen naar Energiedirect kan je kosteloos en eenvoudig doen. Na het aanmelden bij Energiedirect krijg je binnen 1 werkdag een bevestigingsmail. Hierna zullen ze je oude energiecontract opzeggen en je de inloggegevens van je account toesturen. Hierna kan er na het uitlezen van je meterstanden begonnen worden met het leveren van stroom en gas via je nieuwe energieleverancier.

Wanneer krijg je de jaarnota bij Energiedirect?

Als je 12 maanden klant bent bij Energiedirect, maken ze de jaarnota op. Deze jaarnota word gebasseerd op de meterstanden welke je moet opgeven. Als je een slimme meter hebt word dit automatisch gedaan en hoef je helemaal niks te doen. Zodra je jaarnota klaar staat zal Energiedirect direct een e-mail sturen.

Wanneer gaat het goedkopere tarief in bij Energiedirect?

De goedkoopste tarieven zijn alleen geldig als je een dubbele meter hebt en word ook wel de daltarieven genoemd. Wanneer de daltarieven ingaan, hangt af van de regio waarin je woont. In Noord-Brabant, Limburg en enkele plekken in Zuid-Holland gelden andere tarieven als de rest van Nederland. De daltarieven gelden ook op feestdagen en weekenden.

Kan je salderen bij Energiedirect?

Ja je stroom wordt gesaldeerd op je eindafrekening. Daarmee bedoel ze dat je opgewekte stroom verrekend wordt met je verbruikte stroom. Het grootste voordeel hiervan is dat er alleen over het overgebleven verbruik belasting en overige kosten betaald hoeven worden.

Energieleverancier informatie
Telefoonnummer0900-3347328 (€ 0,70 per gesprek)
Bereikbaarheidma t/m vr: 9.00 - 16.00 uur
Websitehttps://www.energiedirect.nl/