Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Hoe kun je het beste besparen op energie?

Laatst geupdate op 19 maart 2019
Hoe kun je het beste besparen op energie?

Het is bekend dat de energiekosten in 2019 behoorlijk omhoog gaan. Het is dus een logisch gevolg dat er vragen ontstaan zoals; Hoe kun je het beste besparen op energie? Hieronder wordt er zo goed mogelijk uitleg gedaan waar je op kunt letten om op energiekosten te besparen.

Energieleveranciers met elkaar vergelijken.

Je kunt allereerst het beste allerlei energieleveranciers met elkaar vergelijken. Hierdoor kun je wel honderden euro’s besparen. Bovendien is het een makkelijke en snelle manier om op je energiekosten te besparen. Door online energievergelijkingen te doen zie je direct wat je per energieleverancier kwijt bent. Het voordeel van online energie vergelijken is dat het vrijblijvend is en nog gratis ook. Wil je stressvrij een energievergelijking online uitvoeren? Vul dan alleen je postcode, huisnummer en aantal personen van je huishouden in of vul direct zelf je verbruik in bij energievergelijker. Je krijgt dan online direct de energieleverancier en de energiekosten te zien. Je maakt uiteindelijk zelf de beslissing bij welke energieleverancier je een contract afsluit.

Bespaardeals energiekosten.

Je kunt online op zoek gaan naar verschillende bespaardeals op energiekosten. Sommige energieleveranciers bieden bij het afsluiten van een contract bij hen € 100,- cashback aan en anderen weer € 150,- cashback. Staar je niet alleen blind op die cashbacks-deals. Lees vooral de voorwaarden goed door die een leverancier in het contract heeft opgesteld. Opnieuw blijkt vergelijken van energiekosten en voorwaarden per deal een belangrijk punt. Uiteindelijk bepaald dat een daadwerkelijke besparing op energiekosten. Hoe je bespaardeals op energiekosten kunt vergelijken? Dat doe je door naar deze website te gaan.

Overstappen van energieleverancier.

Het is mogelijk om op energiekosten te besparen door een overstap te maken naar een andere energieleverancier. Maar hoe pak je dat aan? Je wilt natuurlijk zeker weten dat je ook echt bespaart door een overstap te maken. Ook hier is het vergelijken de belangrijkste tip. Dat doe je door je persoonlijke gegevens en postcode en huisnummer in te vullen. Nadat je het ingevuld hebt krijg je een lijst met energieleveranciers die pakketten teruggestuurd. Doorgaans staan ze van goedkopere naar duurdere energieleveranciers in de lijst. Wanneer je een goedkopere energieleverancier ziet staan die goedkoper energie levert dan je huidige, dan kun je besluiten daar naar over te stappen. Je moet dan wel bij je huidige leverancier kijken wanneer de einddatum van je contract is. Anders moet je behoorlijk wat opzegvergoeding betalen. Mogelijk neemt je nieuwe energieleverancier de opzegvergoeding over en dan kun je direct overstappen.

Aangeboden kortingen van energieleveranciers.

De aangeboden kortingen van energieleveranciers zijn over het algemeen alleen op leveringskosten. Je moet dan over netbeheerkosten en overheidsheffing het afgesproken bedrag gewoon betalen zonder korting. Bij je zoektocht naar energieleveranciers stuit je op verschillende keuzes. Zo kun je kiezen uit de goedkoopste energieleverancier en uit de beste energieleverancier. Wil je een overzicht van de verschillende energieleveranciers die we in Nederland hebben? Klik dan hier voor een overzicht. Uiteindelijk is er niet direct een beste en een goedkoopste energieleverancier. Deze vind je pas als het op alle vlakken aansluit op je persoonlijke leefsituatie.

Waar bestaan de energiekosten allemaal uit?

Je betaalt iedere maand een termijnbedrag aan je energieleverancier. Weet je waarvoor je dit allemaal betaalt? De kosten bestaan uit verschillende onderdelen die te maken hebben met het leveren van energie. Elk jaar krijg je van je energieleverancier nog een jaarnota. Hierop kun je zien hoeveel je betaald hebt en wat je daadwerkelijk had moeten betalen. Deze nota gaat over het gas- en stroomverbruik. Andere elementen die mee tellen in de energiekosten zijn onder anderen: regiotoeslag gas, netbeheerkosten,

variabele- en vaste leveringskosten, energiebelasting, btw, vermindering energiebelasting en opslag duurzame energie. Wil je meer uitleg over waar je energienota nu precies uit bestaat? Lees dan verder.

Forse energiekosten stijging.

Waarom gaan de energiekosten stijgen dit jaar en hoe ziet dat er precies uit? Vooral wanneer je te maken hebt met een variabel energietarief ga je het merken. Waarom die energiestijging er is? Dat is een beslissing van de politiek, die vooral wil dat er hierdoor minder gasverbruik ontstaat. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad en uiteindelijk zal de stijging iets minder erg worden dan in eerste instantie. Maar hoog is de energierekening nog steeds. Het is niet eenvoudig om elke rentepercentage, hoge tarieven, variabele tarieven en vaste tarieven en de belastingen daarover direct allemaal te begrijpen. Wil je graag een duidelijke uitleg over stijgingen van energiekosten, belastingen en tarieven? Dan is woonbond.nl wel interessant voor je om te lezen.

Energiebesparende tips.

Kort samengevat is het vergelijken van energieleveranciers de moeite waard en kun je daardoor behoorlijk wat euro’s besparen. Het loont de moeite! Verder zijn er nog een paar handige tips om energie te besparen zoals:

– bij de aanschaf van wasmachine en droger goed op het energieverbruik te letten.

– was op een lagere temperatuur en bij ernstig vervuilde was de eco-stand gebruiken.

– de droger en wasmachine na gebruik volledig uitzetten.

– gebruik wanneer je piek- en daltarief hebt zoals wasmachine en vaatwasser in het

daltarief. Dit wordt ook wel dag- en nachtstroom genoemd. Tijdstippen hiervan

verschilt per regio. Doorgaans is het daltarief tussen 21.00 ’s avonds en 7.00 uur

’s morgens.

– gebruik een vaatwasser pas als die vol is.

– bij het ontstaan van een ijslaagje de vriezer ontdooien en schoonmaken.

– in ruimtes die je niet gebruikt kun je de verwarming uitzetten om te besparen op energiekosten.

– zet de verwarming wat lager dat scheelt al snel in je energiekosten.

– Een deken op de bank om lekker warm te blijven helpt om neiging te voorkomen je verwarming hoger te zetten.

– bij koud weer de gordijnen sluiten kan helpen een ruimte warmer te houden.

– laat buitendeuren bij koud weer niet te lang onnodig openstaan.

Dit zijn enkele tips waarmee jezelf energie kunt besparen. Het zijn kleine handelingen waar je grote besparingen mee verricht. Het is uiteindelijk aan jezelf welke handelingen het beste aansluiten op je leefwijze. Meer tips hoe je kunt besparen lees je in een volgend blog.

Onze experts schreven ook deze relevante berichten
Wist je dat je voordeliger uitkomt wanneer je je energiecontract combineert met vaste diensten voor thuis en sim only? Bepaalde providers hanteren namelijk ‘combinatievoordelen’. Dit houdt in dat je wordt beloond wanneer je bij dezelfde provider
Wanneer jij je eigen biertje wilt brouwen, dan kan dit op verschillende manieren. Het meest gemakkelijke, is door te kiezen voor een starterspakket bier. Dit pakket bevat namelijk alles wat jij nodig hebt voor het thuis kunnen brouwen van je eigen b
Wat is nu precies een warmtepomp zul je misschien als eerste denken? Een warmtepomp is een pomp waarmee je energiezuinig en duurzaam je woning, je sanitaire water of zelfs je zwembad kan verwarmen. Een warmtepomp werkt energiezuinig, doordat het war
Tegenwoordig werken we allemaal steeds meer thuis. Een logische vraag is wat gebeurt er tijdens het thuiswerken met je energiekosten? Je maakt natuurlijk meer gebruik van je laptop of computer, maar heb je ook nagedacht over bijvoorbeeld extra koste