Onafhankelijk & snel energie vergelijken

Meerdere stroomleveranciers per aansluiting mogelijk

Laatst geupdate op 27 februari 2017
Meerdere stroomleveranciers per aansluiting mogelijk

Consumenten en bedrijven kunnen vanaf 2018 meerdere stroomleveranciers voor hun energieaansluiting afsluiten. Dit meldt de ACM vandaag via hen website.

Meerdere stroomleveranciers voor een aansluiting klinkt nu misschien nog wat raar, maar als het aan de ACM ligt zorgt dit allemaal voor een veel betere energiemarkt. Zou zou je ervoor kunnen kiezen om je stroom voor je elektrische auto elders af te nemen als de stroom welke je algemeen gebruikt. Of als je zelf energie opwekt, kan je jouw stroom weer verkopen aan een andere energieleverancier als waar je jouw algemene stroom afneemt.

Wat is precies het nut van meerdere stroomleveranciers?

In eerst instantie klinkt het allemaal ontzettend verwarrend, want waarom zou je dat nou eigenlijk willen? Op dit moment koop jij al je stroom en/of gas in bij een energieleveranciers. Vanaf 2018 kan je ervoor kiezen om meerdere stroomleveranciers af te sluiten. Het voordeel hiervan leggen we uit aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden.

Elektrische auto opladen via andere stroomleverancier

De elektrische auto opladen wordt steeds populairder en in de toekomst lijkt dit dan ook onmisbaar in onze samenleving. Er zou daarom gekozen kunnen worden om de laadpaal via een andere leverancier van stroom te voorzien als de rest van de woning. Het voordeel hiervan is dat je een stroomleverancier kan kiezen welke de laagste stroomkosten heeft voor de avond/nacht. Je auto laadt tenslotte voor een groot in de avond op en dit zou een hoop geld kunnen besparen.

Zelf opgewekte energie verkopen

Op dit moment verkoop je jouw zelf opgewekte energie (bijv. via zonnepanelen) aan je energieleverancier en/of wordt dit gesaldeerd. Vanaf 2018 kan je ervoor kiezen om je zelf opgewekte stroom te verkopen aan een andere stroomleverancier. Het voordeel hiervan is dat je de stroomleverancier kan kiezen welke jou hier de hoogste vergoeding voor geeft!

Concurrentie zorgt voor een gezondere energiemarkt

De ACM hoopt hiermee de concurrentie binnen de energiemarkt nog meer te stimuleren. Door meerdere stroomleveranciers af te kunnen sluiten kan er nog meer bespaard worden, maar ook voor duurzamere keuzes gekozen worden. Als je voor een elektrische auto kiest dan is de kans ook groot dat je dit wilt voorzien van duurzame stroom.

Onze experts schreven ook deze relevante berichten
Wat is nu precies een warmtepomp zul je misschien als eerste denken? Een warmtepomp is een pomp waarmee je energiezuinig en duurzaam je woning, je sanitaire water of zelfs je zwembad kan verwarmen. Een warmtepomp werkt energiezuinig, doordat het war
Tegenwoordig werken we allemaal steeds meer thuis. Een logische vraag is wat gebeurt er tijdens het thuiswerken met je energiekosten? Je maakt natuurlijk meer gebruik van je laptop of computer, maar heb je ook nagedacht over bijvoorbeeld extra koste
Door ieder jaar over te stappen van energieleverancier profiteer je altijd van de laagste prijzen voor energie. Wie dit jaar de goedkoopste energieleverancier is, hoeft dit namelijk volgend jaar niet te zijn. Overstappen bespaart je maandelijks geld
Het is bekend dat de energiekosten in 2019 behoorlijk omhoog gaan. Het is dus een logisch gevolg dat er vragen ontstaan zoals; Hoe kun je het beste besparen op energie? Hieronder wordt er zo goed mogelijk uitleg gedaan waar je op kunt letten om op en